Vanaf nu toont Google Maps ook de brandstofprijzen in Spanje

Vanaf nu toont Google Maps ook de brandstofprijzen in Spanje
Beeld: 123rf

Vanaf nu toont Google Maps ook de brandstofprijzen in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Google maps is wellicht op WhatsApp na wel de meest gebruikte smartphone app ter wereld en dat is niet voor niets. Niet alleen kun je allerlei kaarten en plattegronden bekijken en/of navigeren met de ingebouwde GPS functie, maar is Google Maps ook steeds meer een sociaal netwerk geworden met verschillende informatie over hotels, bars, restaurants en bezienswaardigheden. Vanaf nu tonen de kaarten ook de tankstations en de brandstofprijzen in Spanje.

Als je ergens bent in Spanje en moet tanken maar graag de prijzen van te voren al wilt weten, dan kun je gebruik maken van Google Maps om niet alleen de dichtstbijzijnde tankstations te vinden maar ook de brandstofprijzen die men daar hanteert voor benzine (SP95 en SP98), diesel (gasóleo).

Het concept achter het opzoeken op de smartphone van de brandstofprijzen is niet iets nieuws en bestaat via andere apps al veel langer. Maar Google Maps heeft deze functie nu ook aan de eigen app toegevoegd waardoor de smartphone app weer iets slimmer is geworden.

De optie van de brandstofprijzen is alleen te gebruiken via de laatste versie van Google Maps. Als je een tankstation hebt gezocht op de kaart dan verschijnt onderaan in beeld op een kaartje alleen de prijs voor benzine (SP95). Maar als je op die link klikt verschijnt meer informatie van het desbetreffende tankstation zoals de openingstijden, wanneer het druk is en een telefoonnummer en daarnaast alle andere brandstofprijzen.

LEESTIP:
Op vakantie in Spanje met Google Maps

In een eerder gepubliceerd artikel hebben wij al eens uitgebreid geschreven over de smartphone app Google Maps en alle handige functies die heel nuttige en makkelijk zijn tijdens een vakantie of als je in Spanje woont. Lees dat artikel HIER.

Ga naar de inhoud