Vanaf nu toont Google Maps ook de brandstofprijzen in Spanje

Vanaf nu toont Google Maps ook de brandstofprijzen in Spanje
Beeld: 123rf

Vanaf nu toont Google Maps ook de brandstofprijzen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Google maps is wellicht op WhatsApp na wel de meest gebruikte smartphone app ter wereld en dat is niet voor niets. Niet alleen kun je allerlei kaarten en plattegronden bekijken en/of navigeren met de ingebouwde GPS functie, maar is Google Maps ook steeds meer een sociaal netwerk geworden met verschillende informatie over hotels, bars, restaurants en bezienswaardigheden. Vanaf nu tonen de kaarten ook de tankstations en de brandstofprijzen in Spanje.

Als je ergens bent in Spanje en moet tanken maar graag de prijzen van te voren al wilt weten, dan kun je gebruik maken van Google Maps om niet alleen de dichtstbijzijnde tankstations te vinden maar ook de brandstofprijzen die men daar hanteert voor benzine (SP95 en SP98), diesel (gasóleo).

Het concept achter het opzoeken op de smartphone van de brandstofprijzen is niet iets nieuws en bestaat via andere apps al veel langer. Maar Google Maps heeft deze functie nu ook aan de eigen app toegevoegd waardoor de smartphone app weer iets slimmer is geworden.

De optie van de brandstofprijzen is alleen te gebruiken via de laatste versie van Google Maps. Als je een tankstation hebt gezocht op de kaart dan verschijnt onderaan in beeld op een kaartje alleen de prijs voor benzine (SP95). Maar als je op die link klikt verschijnt meer informatie van het desbetreffende tankstation zoals de openingstijden, wanneer het druk is en een telefoonnummer en daarnaast alle andere brandstofprijzen.

LEESTIP:
Op vakantie in Spanje met Google Maps

In een eerder gepubliceerd artikel hebben wij al eens uitgebreid geschreven over de smartphone app Google Maps en alle handige functies die heel nuttige en makkelijk zijn tijdens een vakantie of als je in Spanje woont. Lees dat artikel HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.