Lidl mag de succesvolle keukenrobot weer verkopen in Spanje

Lidl mag de succesvolle keukenrobot weer verkopen in Spanje
Beeld: Lidl Vs. Thermomix

Lidl mag de succesvolle keukenrobot weer verkopen in Spanje

BARCELONA – Precies een jaar geleden op 19 januari 2021 wist Thermomix een rechtszaak tegen de Duitse supermarktketen Lidl te winnen wat betreft de keukenrobot Monsieur Cuisine. Deze zou te veel op de oorspronkelijke machine van Thermomix lijken en mocht niet meer verkocht worden. Verder moest Lidl ook een schadevergoeding aan Vorwerk Thermomix betalen. Maar precies een jaar later op 19 januari 2022 heeft Lidl het hoger beroep gewonnen waardoor de supermarktketen de eigen keukenrobot weer mag verkopen in Spanje.

De rechtbank van Barcelona heeft het hoger beroep van Lidl gegrond verklaard tegen de uitspraak van een rechtbank van koophandel die de supermarktketen een jaar geleden veroordeelde om de Monsieur Cuisine keukenrobot uit de handel te halen. Nu kan Lidl de keukenrobot weer verkopen. 

Lidl heeft altijd stellig ontkent dat hun keukenrobot van het merk Silvercrest inbreuk maakt op het Thermomix-octrooi en vroeg ​​de rechtbank om het Vorwerk-octrooi ongeldig te verklaren wegens ‘gebrek aan nieuwheid en inventiviteit’ door middel van een andere wederzijdse procedure, iets wat vorig jaar niet is gebeurt. Nu heeft Lidl in het hoger beroep dus wel gelijk gekregen. Vorwerk Thermomix heeft nu weer 20 dagen de tijd om daar tegenin te gaan … en zo gaat de keukenrobot-soap verder.

Elke keer wanneer de Lidl de keukenrobot in de verkoop deed was het een succes en stonden er rijen met klanten voor de deur. Aan de ene kant ook wel logisch want de originele Thermomix heeft een verkoopprijs vanaf 1.000 euro terwijl de Monsieur Cuisine van de Lidl voor zo’n 360 euro in de winkel ligt. Dat heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat de verkopen van de Thermomix achteruit zijn gegaan en die van de Monsieur Cuisine juist gestegen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.