Spanje heeft meeste nominaties voor beste Street Art schilderingen ter wereld

Spanje heeft meeste nominaties voor beste Street Art schilderingen ter wereld
Beeld: diegoas_graffiti / instagram

Spanje heeft meeste nominaties voor beste Street Art schilderingen ter wereld

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het platform Street Art Cities selecteert elk jaar honderd graffiti of Street Art schilderingen over de hele wereld om daaruit de beste ter wereld te kiezen. Spanje is opnieuw het land met de meeste opties, want er zijn 29 nominaties uit Spanje in de lijst. Het is daarmee het land met de meeste nominaties. Op plek twee staat Frankrijk met elf nominaties en daarna komen het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten met negen kunstwerken terwijl Italië op de vierde plaats staat met zeven nominaties. 

Tussen al die Spaanse nominaties zijn ook veel verschillende plekken in het land terug te vinden. Er zijn zeven muurschilderingen uit Castilië en León genomineerd, vijf uit Extremadura, vijf uit Galicië, drie uit de Valencia regio, drie uit Catalonië, twee uit het Baskenland, twee in Andalusië, één in Navarra en nog één in de Madrid regio. 

Dit alles geeft weer dat deze kunstvorm een belangrijke plek heeft in Spanje. Het wordt geaccepteerd en op waarde geschat. Bovendien was Spanje ook vorig jaar al het land met de meeste nominaties. Het ging toen om achttien schilderingen. Een schildering van een artiest uit Lugo genaamd Diego Anido, maar bekend onder de naam Diego As was toen de winnaar. 

Deze artiest maakt overigens opnieuw kans om te winnen, want hij is wederom genomineerd met een muurschildering van veertien meter op de kazerne van de Guardia civil van Lugo. Op het schilderij is te zien hoe een agent een kind omhelst. 

Tussen de geselecteerde werken bevindt zich ook het kunstwerk van Da2 waarin we de ‘trieste werkelijkheid waarin we leven’’ weergegeven zien. We zien een meisje op het strand die een kasteel bouwt van plastic in plaats van zand. Zo maakt de artiest een statement. Er zijn ook veel kunstwerken die dingen weergeven over de Spaanse cultuur en tradities en geschiedenis. Zo zien we dat deze kunstvorm op veel manieren ingezet kan worden. Het zal nog moeilijk worden om één schildering te kiezen. Tot 31 januari kan er gestemd worden door iedereen die dat wil via DEZE LINK.

Ga naar de inhoud