SpanjeVerhaal: Het wel en wee in een B&B in Spanje (11)

SpanjeVerhaal: Het wel en wee in een B&B in Spanje (11)
Beeld: B&B Mas Pitra

SpanjeVerhaal: Het wel en wee in een B&B in Spanje (11)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Ellen-Marie is in 2007 naar Catalonië geëmigreerd. Daar begon ze een winkel, vervolgens een agentschap voor de verhuur van vakantiewoningen en in 2012 begon ze haar eigen B&B. Haar ervaringen over het leven in een B&B en die met de gasten is ze gaan opschrijven en zal ze iedere week met de lezers gaan delen. Meer informatie over haar huis en haar leven in Catalonië kun je vinden op haar eigen Blog: MeAndAheBandB.com

Mijn huis heeft familiekamers dus wordt over het algemeen bezocht door sportieve buitenmensen met kinderen. Behalve dat ik op seksgebied een preutse muts ben, heb ik ook in mijn huis nooit echt dingen meegemaakt die seksgericht zijn. Oh ja, misschien een keertje tijdens een nieuwsjaar feestje, toen ik het hele huis had verhuurd en bij de schoonmaak enkele gebruikte condooms onder de bedden vond. Ik was heel verbaasd dat mensen seks hadden gehad in mijn huis. Toen ik dit met een vriendin deelde, vertelde ze me dat haar grote vakantiehuis eens was verhuurd aan een groep die vervolgens een orgie hadden aan haar zwembad. Oh, dat zou ik nooit toestaan, zei ik haar waarop ze vervolgde, nu ik deed gewoon mee. Het tweede bezoek had ze echter geweigerd omdat ze ook niet zat te wachten op een slechte naam. Nee, ik wil zeker geen mensen in huis die alleen komen om de kamer te gebruiken voor seks, maar soms heb je het gewoon even niet door.

Op een warme dag als ik in de tuin aan het rommelen ben komen er nieuwe gasten het erf op lopen. Het is pas 12 uur, maar gelukkig is de kamer al schoongemaakt en klaar voor gebruik. Ik schud de hand van een man van middelbare leeftijd en een veel jongere, schuwe vrouw. De vrouw zegt niets behalve haar voornaam en de man is erg rusteloos. Enthousiast geef ik hem een rondleiding waarbij ik het een en ander vertel over het huis, het zwembad en de buitenkeuken, maar ik krijg in de gaten dat mijn verhaal de man erg verveelt. Ik besluit het stel dus maar de kamer te laten zien en vraag waar de bagage is. Die gaat de man later wel uit de auto halen als hij weet waar de kamer is. Dat is prima zeg ik hem.

Ze hebben gekozen voor een 4-persoonskamer dus ik vraag of de kinderen misschien nog in de auto zitten. Er zijn geen kinderen zegt hij. Als ze de kamer binnenkomen neemt de dame direct plaats op het bed en de man hoeft verder geen uitleg, ze vinden het allemaal wel. Nog voordat ik ben uitgesproken duwt hij de deur voor mijn neus dicht.

Ik laat hen met rust en ga terug naar mijn eigen huis. Als ik een uurtje of twee later boven wat handdoeken ga wisselen bij andere gasten, kijk ik in de richting van de kamer van het stel. De deur staat op een kier en ik hoor geen geluid. Ik besluit een kijkje te nemen en zie dat de kamer leeg is. Geen gasten, geen koffers, alleen het bed ligt helemaal overhoop en er hangen twee handdoeken over de stoel. Geen spoor van de man noch de vrouw. Ik kijk naar buiten en dan zie ik dat ook de auto is verdwenen.
Deze situatie heb ik nog niet meegemaakt en ik denk dat ze het misschien niet zo leuk hebben gevonden en dat ze daardoor besloten hebben te vertrekken en dan ook nog zonder te betalen.

Niet veel later heb ik mijn bejaarde moeder aan de lijn en ik vertel haar over het gebeuren. “Ach joh, zegt mijn moeder dat is een man die een vluggertje heeft willen maken met zijn secretaresse. Die is helemaal niet geïnteresseerd om de nacht ook nog te blijven, die zijn weg”. Oh God, zeg ik dat is nog niet bij me opgekomen en denk je dat ze nog terugkomen, vraag ik haar. Ik vermoed van niet zegt mijn moeder maar misschien heb je geluk en hebben ze toch een beetje fatsoen en komen ze alsnog. Maar dan alleen om te betalen, sluit ze kordaat af.

Een uurtje later komt er in volle vaart een auto omhoog rijden met daarin de man en zijn “secretaresse”. Hij komt betalen voor de kamer en kan helaas niet langer blijven want hij heeft een telefoontje gehad en moet dringend terug naar de zaak vanwege problemen en ja hij vindt dat ook erg jammer. Maar hij complimenteert me wel met mijn huis en komt zeker een keer terug met zijn familie. Duhhh, die slimme moeder van mij had weer helemaal gelijk, ik blijf van haar leren al vraag ik me soms wel af waar ze al die wijsheid vandaan heeft.

Ellen-Marie deelt in onze rubriek SpanjeVerhalen elke week haar ervaringen over ‘het wel en wee in een B&B’, wat ze meemaakt met gasten en tijdens haar excursies door Catalonië. Neem eens een kijkje op haar website MeAndTheBandB.com of bezoek de website van de B&B Mas Pitra in het Garrotxa natuurpark in de provincie Girona.

Ga naar de inhoud