Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (89)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (89)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (89)

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

De eerste twee weken van januari waren wij fijn bij familie en vrienden in Nederland. Heerlijk bijpraten en tijd voor elkaar hebben. We merkten dat we eindelijk dit jaar de rust hadden om van onze tijd in Nederland te genieten. De voorgaande jaren konden we maar moeilijk die rust vinden. Natuurlijk waren we heel druk met het renoveren en opknappen van ons huis, maar er was vooral onrust op het financiële vlak en over het verkrijgen van de licentie. Hoe langer de renovatie zou duren en hieraan vast de licentieaanvraag, hoe langer het duurt voordat er inkomsten zouden binnenkomen.

We hebben altijd vertrouwen gehad in het project en dat wij hier een bestaan mee kunnen opbouwen, maar we beseften wel dat alles afhangt van de licentie. Een B&B zonder de juiste papieren is geen stabiele toekomst, elk moment kan er controle komen en er staan hoge boetes op het draaien van een B&B zonder licentie. Wij hoeven ons daar in ieder geval geen zorgen over te maken, alleen nog wat schulden af te betalen…

Nu zijn we alweer een weekje terug in Spanje en het is leuk om te merken dat de buren ons gemist hebben. Ze komen allemaal weer even langs voor een praatje, vragen ons waar we zijn geweest en hoe de feestdagen waren. Natuurlijk willen ze allemaal weten of het koud en regenachtig was in Nederland. Ze bewonderen ook de vooruitgang van de voorgevel en vinden het prachtig worden. Heel leuk om zo opgenomen te worden in het dorp en ze vinden het leuk dat onze B&B al goed loopt. De aankomende maanden hebben we al best veel boekingen staan en dat geeft ook vertrouwen in de toekomst. Saludos Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud