Spaanse dierenpartij PACMA wil einde aan kooi-eieren in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – In navolging van Frankrijk wil de Spaanse Partij voor de Dieren PACMA dat ook Spanje een verbod instelt op kooi-eieren. De Franse regering besloot vorige week dat in het land vanaf 2022 geen kooi-eieren meer te krijgen zijn en dat alle eieren komen van kippen die in de openlucht leven, de zogenaamde vrije-uitloopeieren of graseieren. In Spanje leven maar liefst 35 miljoen kippen in kooien.

Spanje is een van de EU-landen waar de meeste kippen in kooien leven met een totaal van 35 miljoen kippen (gallinas). Dat houdt dus in dat in Spanje 35 miljoen kippen in gevangenschap leven en elke dag bloot staan aan stress, leed en ernstige lichamelijke en psychische ziekten kunnen krijgen.

Frankrijk is Spanje een stap voor door vanaf 2022 geen eieren meer toe te staan van gekooide kippen. Dat doet de Franse regering in overeenstemming met de eisen van de samenleving die steeds gevoeliger wordt wat betreft de behandeling van dieren. Recent gaf de Duitse supermarktketen Lidl ook al aan alleen nog maar vrije-uitloopeieren en biologische-eieren te gaan verkopen (iets wat ze al doen) in Spanje en andere supermarkten zullen volgen.

PACMA wil echter dat de Spaanse regering hetzelfde doet als de Franse collega’s en een landelijk verbod afgeeft voor kooi-eieren (huevos de gallinas criadas en jaulas). De Spaanse Partij voor de Dieren zegt dat als de Spaanse regering geen gehoor geeft ze naar Brussel zullen stappen. PACMA hoopt dit jaar deel te kunnen nemen aan het Europees Parlement om eventueel vanuit Brussel de wetten in Spanje aan te passen aan de moderne tijden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.