Spaanse dierenpartij PACMA wil einde aan kooi-eieren in Spanje

Spaanse dierenpartij PACMA wil einde aan kooi-eieren in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In navolging van Frankrijk wil de Spaanse Partij voor de Dieren PACMA dat ook Spanje een verbod instelt op kooi-eieren. De Franse regering besloot vorige week dat in het land vanaf 2022 geen kooi-eieren meer te krijgen zijn en dat alle eieren komen van kippen die in de openlucht leven, de zogenaamde vrije-uitloopeieren of graseieren. In Spanje leven maar liefst 35 miljoen kippen in kooien.

Spanje is een van de EU-landen waar de meeste kippen in kooien leven met een totaal van 35 miljoen kippen (gallinas). Dat houdt dus in dat in Spanje 35 miljoen kippen in gevangenschap leven en elke dag bloot staan aan stress, leed en ernstige lichamelijke en psychische ziekten kunnen krijgen.

Frankrijk is Spanje een stap voor door vanaf 2022 geen eieren meer toe te staan van gekooide kippen. Dat doet de Franse regering in overeenstemming met de eisen van de samenleving die steeds gevoeliger wordt wat betreft de behandeling van dieren. Recent gaf de Duitse supermarktketen Lidl ook al aan alleen nog maar vrije-uitloopeieren en biologische-eieren te gaan verkopen (iets wat ze al doen) in Spanje en andere supermarkten zullen volgen.

PACMA wil echter dat de Spaanse regering hetzelfde doet als de Franse collega’s en een landelijk verbod afgeeft voor kooi-eieren (huevos de gallinas criadas en jaulas). De Spaanse Partij voor de Dieren zegt dat als de Spaanse regering geen gehoor geeft ze naar Brussel zullen stappen. PACMA hoopt dit jaar deel te kunnen nemen aan het Europees Parlement om eventueel vanuit Brussel de wetten in Spanje aan te passen aan de moderne tijden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.