skip to Main Content
Spaanse dierenpartij PACMA wil einde aan kooi-eieren in Spanje

Spaanse dierenpartij PACMA wil einde aan kooi-eieren in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – In navolging van Frankrijk wil de Spaanse Partij voor de Dieren PACMA dat ook Spanje een verbod instelt op kooi-eieren. De Franse regering besloot vorige week dat in het land vanaf 2022 geen kooi-eieren meer te krijgen zijn en dat alle eieren komen van kippen die in de openlucht leven, de zogenaamde vrije-uitloopeieren of graseieren. In Spanje leven maar liefst 35 miljoen kippen in kooien.

Spanje is een van de EU-landen waar de meeste kippen in kooien leven met een totaal van 35 miljoen kippen (gallinas). Dat houdt dus in dat in Spanje 35 miljoen kippen in gevangenschap leven en elke dag bloot staan aan stress, leed en ernstige lichamelijke en psychische ziekten kunnen krijgen.

Frankrijk is Spanje een stap voor door vanaf 2022 geen eieren meer toe te staan van gekooide kippen. Dat doet de Franse regering in overeenstemming met de eisen van de samenleving die steeds gevoeliger wordt wat betreft de behandeling van dieren. Recent gaf de Duitse supermarktketen Lidl ook al aan alleen nog maar vrije-uitloopeieren en biologische-eieren te gaan verkopen (iets wat ze al doen) in Spanje en andere supermarkten zullen volgen.

PACMA wil echter dat de Spaanse regering hetzelfde doet als de Franse collega’s en een landelijk verbod afgeeft voor kooi-eieren (huevos de gallinas criadas en jaulas). De Spaanse Partij voor de Dieren zegt dat als de Spaanse regering geen gehoor geeft ze naar Brussel zullen stappen. PACMA hoopt dit jaar deel te kunnen nemen aan het Europees Parlement om eventueel vanuit Brussel de wetten in Spanje aan te passen aan de moderne tijden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Laatst was ik in Spanje en het viel mij op bij het boodschappen doen dat daar tot mijn verwondering nog eieren te koop lagen met Code 3 op. Bij ons liggen er enkel nog tot Code 2 , maar enkel deze met Code 0 en 1 zijn goed en zouden mogen toegelaten worden voor consumptie en verkoop. Code 3 zijn 100% batterijkippen en Code 2 eveneens maar met een kleiner aantal kippen op dezelfde veel te kleine ruimte. Verbieden dat soort handel en vergif , zo vlug mogelijk.

    1. Je hebt het gelijk door wanneer het een kooi kip is want dan kun je een gekookt ei niet normaal pellen. Tot op heden zijn enkel de eieren van de Lidl goed in mijn ogen want alle andere gekookte eieren zijn niet of helemaal niet te pellen. De Lidl liegt dus niet op de verpakking dat de kippen loslopen echter zijn de eieren niet zo goedkoop meer als voorheen terwijl het nog steeds de zelfde zijn.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken