skip to Main Content
Start bouwwerkzaamheden luxe camping Mont-roig opnieuw uitgesteld vanwege treinspoor

Start bouwwerkzaamheden luxe camping Mont-roig opnieuw uitgesteld vanwege treinspoor

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De eigenaren van de toekomstige nieuwe luxe camping in de gemeente Mont-roig en grenzende aan de gemeente Cambrils hebben hun plannen nog even uitgesteld. Dat is niet de eerste keer dat de bouw van de nieuwe camping vertraging oploopt want men is nu alweer bijna 20 jaar bezig met de voorbereidingen voor de camping. De reden voor het wachten heeft dit keer echter niet met bureaucratische problemen te maken maar meer met logistieke problemen.

De gemeente Mont-roig en de Diputación de Tarragona hebben reeds in 2015 groen licht gegeven voor de bouw en opening van de nieuwe camping die de voorlopige naam “Les Arts” heeft gekregen. De eigenaren van de grond en initiatiefnemers van de camping zijn geen vreemden als het gaat om campings want ze hebben ook al de camping La Ballena Alegre in de gemeente Sant Pere Pescador aan de Costa Brava.

Vertragingen

De oorspronkelijke opening van deze nieuwe luxe camping in Mont-roig was al gepland voor het jaar 2010 maar dat haalde men niet. Later in 2015 werd gemeld dat de gemeente de plannen had goedgekeurd en de vergunningen had gegeven waarna de camping in 2017 open zou gaan, iets wat dus ook niet lukte. Nu is er opnieuw uitstel omdat de eigenaren willen wachten op de ontwikkelingen rondom het treinspoor wat midden door de terreinen van de camping loopt.

Trein

Zoals het er nu naar uitziet en naar wat de verantwoordelijken de eigenaren van de camping verteld hebben, zal dit treinspoor halverwege dit jaar niet meer gebruikt gaan worden aangezien de treinen over het reeds nieuw aangelegde spoor zullen gaan. Op dit moment stond er een brug gepland in de bouwtekeningen om zo van de ene helft naar de andere helft te kunnen gaan maar als het spoor zal verdwijnen moet er een andere en uiteraard goedkopere oplossing gezocht worden.

Problemen

Nadat het investeringsbedrijf Camping Car diverse stukken grond had gekocht in het jaar 1998 met het idee om grenzend aan zee en op de grens tussen de gemeentes Mont-roig, bekend van onder andere de goede camping Torre del Sol, een luxe camping te bouwen begon de bureaucratische rompslomp roet in het eten te gooien van de mooie plannen van een luxe camping op een perfecte plaats.

Camping Les Arts moet een luxe camping worden waar de gasten hun vakanties kunnen doorbrengen in mooie bungalows van 65 m2 op percelen van 110 m2. De luxe in en rondom deze bungalows moet een van de sterke punten worden voor Les Arts. De luxe camping wil gasten aantrekken die net iets meer te besteden hebben voor een mooie luxe vakantie aan zee. Er zal plaats zijn voor 3.500 personen op de camping.

De camping zal gelegen zijn op een oppervlakte van 19 hectare waarvan 16 hectare werkelijk bebouwd zal worden. Op de helft van deze 16 hectare zullen de luxe bungalows geplaatst worden terwijl de andere helft bedoelt is voor mooie grote zwembaden, een wellness, winkels en supermarkten. Met de bouw van de camping is een bedrag gemoeid tussen de 15 en 20 miljoen euro. Als de camping eenmaal gereed is zullen er het hele jaar door minstens 150 mensen een baan kunnen vinden.

Foto: Camping Playa Montroig

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ik zit er niet mee, meer dan genoeg alternatieven.
    Het hoeft allemaal niet zo massaal, voor de werkgelegenheid is het prima.

  2. En waar mogen dan de échte kampeerders staan? Zoals ik het lees, weer alleen maar stacaravans.
    Voor de camper eigenaars dus geen plaats?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken