Port Halley winkelcentrum in Vila-seca/Salou voor 16,6 miljoen euro in de veiling

Port Halley winkelcentrum in Vila-seca/Salou voor 16,6 miljoen euro in de veiling
Beeld: subastasprocuradores.com

Port Halley winkelcentrum in Vila-seca/Salou voor 16,6 miljoen euro in de veiling

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Het winkelcentrum Port Halley werd met veel feest in 2008 geopend maar 13 jaar later is het een bijna leegstaand gebouw dat nooit een succes is geworden. Het winkelcentrum dat een toeristische trekpleister zou moeten worden is gebouwd in de gemeente Vila-seca op de grens met de populaire badplaats Salou en naast het PortAventura pretpark. Nu wordt het geheel geveild voor bijna 17 miljoen euro.

Het vier verdiepingen tellende winkelcentrum Port Halley had een succes kunnen zijn maar sinds de opening is het aantal winkels, bars en restaurants enorm gedaald en is het een ramp geworden waardoor de eigenaren failliet zijn gegaan.

Ten eerste werd het het winkelcentrum geopend middenin de economische crisis van 2008 die de regio zwaar trof en daarna is het nooit meer goed gekomen. Daarnaast heeft het winkelcentrum administratieve en financiële problemen gehad waardoor de illusie van een winkelcentrum dichtbij de drukke badplaats Salou langzaam verdween.

In het huidige Port Halley winkelcentrum is een grote en populaire Decathlon te vinden, de gespecialiseerde Wine Palace wijnwinkel, een drukbezochte Mercadona supermarkt, een Merkal Calzados schoenenwinkel en een redelijke populaire OCine bioscoop. Alle andere winkels en bars en restaurants zijn verdwenen.

Port Halley wordt nu via de veilingwebsite www.subastasprocuradores.com aangeboden voor 16.650.742,29 euro. Deze veiling is afgelopen week gestart en duurt tot 31 maart 18 uur. Om mee te doen aan deze veiling (als je geld teveel hebt) moet je ingeschreven staan op de website waarna je een bod kunt doen. Als je een bod doet moet je meteen 10% aanbetalen.

In feite wordt het winkelcentrum zelf niet geveild maar het recht op de grond waar het winkelcentrum gelegen is, een recht dat aan de gemeente Vila-seca wordt betaald voor een huur van de resterende 10 van de oorspronkelijke 25 jaar, met recht op verlenging.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.