Search
menu
Search

Het einde van de bende van ‘de pinguïn’ dievenbende die Andalusië de afgelopen maanden deed beven

Het einde van de bende van ‘de pinguïn’ dievenbende die Andalusië de afgelopen maanden deed beven
Beeld: 123rf

Het einde van de bende van ‘de pinguïn’ dievenbende die Andalusië de afgelopen maanden deed beven

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – In Andalusië heeft de politie een einde gemaakt aan de grootste overvallersbende van de laatste maanden. Het gaat om een groep aluniceros, dieven die zich voornamelijk toeleggen op het overvallen van handelszaken en in de gehele autonome regio actief waren.

De bende van de pinguïn bezorgde de politie al een tijdje kopzorgen. In drie maanden tijd  slaagden ze er in 50 succesvolle overvallen te plegen in de gehele autonome regio Andalusië. Een overval duurde gemiddeld maar enkele minuten, en voor de winkelier het goed in de gaten had was hij de inhoud van zijn kassa kwijt. En toch toonden de Spaanse politiediensten zich sterker. Ze rolde de bende op en rekende de zeven kopstukken in.

Miguel Ángel, een misdadiger van 38 jaar uit Sevilla, was de leider van de bende. Hij luistert naar de bijnaam de pinguïn, vandaar ook de naam van de bende. De pinguïn was trouwens een oude bekende voor de politiediensten. Niet alleen liep hij al een paar keer tegen de lamp, hij bracht zelfs al een tijdje achter de tralies door.

José Ignacio, alias el ‘Orejas’ (de oren), was met zijn 26 jaar de benjamin van de bende. Hij is een oud lid van de bende van de BMW, specialisten in de diefstal van auto’s van het gelijknamige Duitse merk.

Op 21 januari bewees de bende nog eens hoe sterk ze was. Op een nacht tijd slaagde ze er in te figureren in drie overvallen in verschillende provincies: Málaga, Granada en Sevilla.

Al sinds November zit de politie de bende op de hielen. In Bormujos werden toen tien luxewagens gestolen. Het verband werd gelegd tussen die diefstal en een reeks overvallen op handelszaken. Meestal werden objecten van waarde zoals fietsen en motorfietsen ontvreemd om dan te worden verkocht op de zwarte markt. In totaal werd de buit van de bende al op meer dan een miljoen Euro geschat. De mannen staan nu collectief terecht voor meer dan 50 overvallen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?