Onderzoek naar ontdekking verwaarloosde dieren op landgoed in Melilla

Onderzoek naar ontdekking verwaarloosde dieren op landgoed in Melilla
Beeld: Canva

Onderzoek naar ontdekking verwaarloosde dieren op landgoed in Melilla

MELILLA – In de Barrio Chino (Chinese wijk) van de Spaanse exclave Melilla vond de politie ruim een week geleden een landgoed waarop een aantal verschillende diersoorten in erbarmelijke staat werden gehouden. Het ging onder meer om 35 honden, kippen en konijnen. Er is een onderzoek lopende naar de eigenaars.

Nu de nieuwe dierenwet eindelijk helemaal rond is, wordt er ook direct werk gemaakt van de opvolging van verwaarlozing van dieren. Afgelopen dinsdag vond de politie in de Barrio Chino van Melilla een grote verzameling dieren bij de controle van een finca (boerderij). De meeste dieren waren er erg slecht aan toe.

Volgens de lokale politie gebeurde de huiszoeking op aanvraag van de nationale politie. Die laatste vroeg ook de hulp in van het centrum voor dierenopvang omdat ze vermoedde dat er “dieren in staat van verwaarlozing” op de boerderij aanwezig waren. Men trof uiteindelijk maar liefst 35 honden aan, maar ook kippen, konijnen, schapen, geiten en andere boerderijdieren. Veel van de dieren waren er erg slecht aan toe.

De bevoegde autoriteiten klaagden de eigenaars van het landgoed aan voor dierenmishandeling. De boerderij werd tijdelijk verzegeld, maar de politie benadrukte dat tijdens die verzegeling goed voor de dieren werd gezorgd. Zij werden nu wel op regelmatige tijdstippen gevoed door hun eigenaars. De dieren van wie men de eigenaar niet kon opsporen werden in bescherming genomen door het stadsbestuur.

De politie benadrukte dat een “dier niet zomaar in gelijk welke omstandigheden kan worden gehouden”. Men riep opnieuw mensen op goed na te denken of ze wel of niet in staat zijn een dier een leven in waardige omstandigheden te bieden, vooraleer ze beslissingen nemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.