Search
menu
Search

Zes van de tien beste muurschilderingen zijn in Spanje te vinden

Zes van de tien beste muurschilderingen zijn in Spanje te vinden
Beeld: Diego As / Lugo

Zes van de tien beste muurschilderingen zijn in Spanje te vinden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Niet alleen staan er zes Spaanse muurschilderingen in de wereld top tien, de nummer een positie is ook voor een Spaanse ‘graffiti’, zoals dat in Spanje genoemd wordt. Maar de onderstaande ‘graffitis’ zijn meer kunstwerken die in een museum thuis zouden horen.

Street Art Cities heeft aan de hand van publicaties op social media een top 100 samengesteld van de beste muurschilderingen ter wereld. Spanje heeft in totaal 18 vermeldingen in die lijst waarvan er 6 in de top 10 staan en 1 de eerste plaats heeft bereikt. Volgens Street Art Cities is de 20 meter hoge ‘Julio Cesar’ van Diego As in Lugo (Galicië) de beste muurschildering ter wereld. Dit zijn alle 6 van de 10 beste muurschilderingen.

1. Diego As – Lugo

In de stad Lugo in de autonome regio Galicië is op een gevel een 20 meter hoge Julius Caesar te vinden. Deze muurschildering is verkozen tot de beste ter wereld, een hele eer voor Diego As, voor Lugo, Galicië en voor Spanje.

2. Tardor Roselló – Denia (Alicante)

Tardor Rosselló is geen onbekende in de Valencia regio waar de artiest al meerdere dorpen voorzien heeft van muurschilderingen. Maar de creatie die bij het Torrecremada park in Denia te vinden is en een eerbetoon is aan de ‘Día de la Infancia y la Adolescencia’ en goed voor een vierde plaats in de top 10 lijst.

3. Dale Grimshaw – Alcantarilla (Murcia)

De vijfde plaats in de top 10 gaat weliswaar naar een muurschildering die in Spanje te vinden is maar niet gemaakt is door een Spaanse artiest maar door de Brit Dale Grimshaw. Deze muurschildering is te bekijken in Alcantarilla in Murcia.

4. Tinte Rosa – Miranda de Ebro (Burgos)

De zesde plaats in de top 10 is voor Esteban Espinosa (Tint3Rosa) die in Miranda de Ebro in de provincie Burgos in Castilië en León als eerbetoon aan alle artiesten die hun handen vies maken (met verf) dit kunstwerk heeft gemaakt.

5. Mon Devane – Triacastela (Lugo)

De regionale artiest Mon Devane heeft langs de Camino de Santiago in het dorp Triacastela in de provincie Lugo in Galicië deze muurschildering gemaakt. ‘Las estrellas del Camino’ (de sterren van de Camino) hebben de zevende plaats in de top 10 bereikt.

6. Lula Goce – Aranda de Duero (Burgos)

De top 10 wordt afgesloten met de muurschildering van Lula Goce op de tiende plaats. Dit kunstwerk is te vinden in Aranda de Duero in de provincie Burgos in Castilië en León in de wijk Santa Catalina. Het is een eerbetoon aan alle vrouwen met bortskanker en hun families.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?