Deze Spaanse stad werd de meest gezochte alternatieve reisbestemming ter wereld

Deze Spaanse stad werd de meest gezochte alternatieve reisbestemming ter wereld
Beeld: Canva

Deze Spaanse stad werd de meest gezochte alternatieve reisbestemming ter wereld

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als je een reis gaat boeken denk je al snel aan de grote hoofdsteden in de wereld zoals New York, Berlijn of Rome. Maar dit zijn niet altijd de beste bestemmingen om de vakantie door te brengen. Vaak hebben ze hoge prijzen en is er sprake van massatoerisme. Eén van de pilaren die de reislust in leven houdt, is de wens om nieuwe plekken te ontdekken, die misschien minder bekend zijn, maar toch vaak positief verrassen. 

Om te onderzoeken waar die plekken dan zijn, heeft de Britse hotelketen ‘Premier Inn’ een analyse gedaan van de zoekdata in Google met de woorden ‘vakantie in …’ over honderden bestemmingen in de hele wereld en in alle talen. Naar aanleiding van deze analyse is er een lijst gemaakt van de populairste alternatieve toeristische steden voor een citytrip, met uitsluiting van alle hoofdsteden. 

Uit dit onderzoek kwam naar voren dat Málaga de populairste alternatieve stad ter wereld is en dat de stad 478.000 keer is gezocht. Het is misschien niet verbazend, want deze Andalusische stad heeft een fantastisch klimaat, geweldige stranden en een uitstekend aanbod aan gastronomie en cultuur. 

Wat kun je allemaal doen in Málaga? 

De bijzonderste plek in de stad is misschien wel de straat ‘calle Larios’. In deze straat zitten veel winkels en is altijd een goede sfeer. Eén van de bekendste inwoners uit de stad was Pablo Picasso, die nu ook een standbeeld heeft in het plein ‘plaza de la Merced’ en er is ook een museum voor zijn werken. 

Er zijn natuurlijk ook bijzondere monumenten, zoals de kathedraal van de stad. Deze heet ‘Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación’ en in dit gebouw zijn verschillende stijlen terug te vinden zoals gotiek, renaissance en barok. Daarnaast is de Alcazaba een belangrijke plek in de stad, waar cultuur en geschiedenis weergegeven worden. Het is een gebouw dat gebouwd is door de moslims en het dateert uit de elfde eeuw. Ook het kasteel Gibralfaro is bijzonder. Dit is een fortificatie die gebouwd is om de alcazaba te beschermen tegen mogelijke vijanden.

De stranden zijn misschien wel de grootste trekpleister voor de stad. Het strand ‘Malagueta’, maar ook ‘la Caleta’ en ‘Pedregalejo’ zijn erg populair, net als de gastronomie van de stad. 

De top tien van meest gezochte alternatieve steden is als volgt:

  1. Málaga (478.600 keer gezocht)
  2. Venetië, Italië (262.240 keer gezocht)
  3. San Francisco, VS (237.110 keer gezocht)
  4. Antalya, Turkije (145.200 keer gezocht)
  5. Brighton, VK (141.520 keer gezocht)
  6. Perth, Australië (93.420 keer gezocht)
  7. Hurghada, Egypte (79.200 keer gezocht)
  8. Oporto, Portugal (78.120 keer gezocht)
  9. Antwerpen, België (66.720 keer gezocht)
  10. Río de Janeiro, Brazilië (64.190 keer gezocht)
Ga naar de inhoud