Microsoft kondigt 2 miljard investering aan voor AI-datacenters in Spanje

Microsoft kondigt 2 miljard investering aan voor AI-datacenters in Spanje
Beeld: via canva.com

Microsoft kondigt 2 miljard investering aan voor AI-datacenters in Spanje

In het kader van de Spaanse nationale strategie voor kunstmatige intelligentie en cyberbeveiliging heeft Microsoft een overeenkomst getekend met de Spaanse regering om de komende jaren miljarden euro’s te investeren in infrastructuur voor kunstmatige intelligentie in Spanje.

De overeenkomst omvat de opening in 2024 en 2025 van een nieuwe cloud regio met datacenters in de regio Madrid en de bouw van een campus met datacenters in Aragón. Deze infrastructuur zal Spaanse en Europese bedrijven en overheidsinstellingen toegang geven tot Microsoft’s volledige aanbod van AI-oplossingen.

Microsoft’s investering in Spanje is onderdeel van de bredere strategie van het bedrijf om zijn aanwezigheid in Europa uit te breiden. Het bedrijf heeft al aanzienlijk geïnvesteerd in AI-infrastructuur in andere Europese landen, zoals Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De investering in Spanje zal Microsoft in staat stellen om zijn Europese klanten nog beter van dienst te zijn en te profiteren van de groeiende vraag naar AI-diensten in de regio.

Kunstmatige intelligentie is een snelgroeiende technologie met een breed scala aan toepassingen, van automatisering en klantenservice tot medische diagnose en wetenschappelijk onderzoek. De vraag naar AI-diensten neemt toe naarmate bedrijven en overheden de voordelen ervan ontdekken.

Ga naar de inhoud