skip to Main Content
Een lente vol hooikoorts in Spanje

Een lente vol hooikoorts in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Medici in Spanje voorzien dat veel inwoners van Spanje deze lente extra last zullen hebben van hooikoorts. De natte winter met relatief veel regen en de nu stijgende temperaturen zorgen ervoor dat mensen die allergisch zijn voor onder andere pollen geen leuke tijd tegemoet gaan. De regio’s waar de lenteallergie het meeste te merken zal zijn, zijn Extremadura, Toledo, Ciudad Real, Madrid, Jaén en Sevilla. In het midden en zuiden van het land dus. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat inwoners van andere delen van het land geen last zullen hebben van hooikoorts. Overigens zijn er al veel mensen in Spanje die al enkele weken last hebben van hooikoorts.

De verantwoordelijken van het Comité de Aerobiología de la Sociedad Española de Alergología e Inmunología Clínica (Seaic) hebben maandag, een dag voordat de lente officieel begint, bekend gemaakt dat de de personen met hooikoorts in Extremadura, Toledo, Ciudad Real, Madrid, Jaén en Sevilla het meeste last gaan krijgen van de pollen. Ook in de regio’s Aragón, Castilla y León, Castilla-La Mancha en Barcelona kan men veel last hebben van de hooikoorts.

In Spanje hebben zo’n 8 miljoen inwoners last van hooikoorts (alergia al polen) wat neerkomt op 1 op de 4 personen of 25% van de bevolking. Hooikoorts is een reactie van het afweersysteem. Bij personen met hooikoorts reageert het afweersysteem ook op onschuldige stoffen zoals stuifmeel (pollen) van planten, vaak grassen of boomsoorten die in de lente beginnen te groeien. Het gaat daarbij om pollen die via de wind worden verspreid. Hooikoorts is seizoensgebonden, in tegenstelling tot allergische aandoeningen die het hele jaar door aanhouden zoals huisstofmijtallergie (alergia a los ácaros del polvo).

Medici in Spanje raden inwoners van de “droge delen” in Spanje aan om tijdig naar de dokter te stappen voor vaccinatie. Andere tips voor gevoeligen voor hooikoorts is de was niet buiten maar binnen op te hangen (zodat de pollen niet aan de kleding plakken) en in plaats van naar het park in de vrije tijd naar het strand te gaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Tip, neem SniZtop kauwtabletten mee tegen hooikoorts. Is op natuurlijke basis (dus geen bijwerkingen zoals bij geneesmiddelen), werkt binnen 15 minuten en erg fijn product.

  1. Ik ben altijd al voorstander geweest van natuurlijke geneesmiddelen en geef dat ook aan de honden die daardoor heel wat jaren meer blijven leven, de oudste nu wordt bijna 17 en de 2e plek is bijna 14, en er zijn inderdaad geen bijwerkingen of na langdurig gebruik schade aan de organen. Dus dank voor de tip om SniZtop te gebruiken!

 2. Pollen komen vooral van de grassen, olijfbomen en cipresbomen en als er weinig regen valt is de pollenconcentratie erg hoog.
  In de steden waar plantanen aangeplant zijn kunnen deze voor een pollenexplosie zorgen.
  We hebben onlangs een wandeling gemaakt langs een cipresbos en door de wind met soms zware rukwinden zagen we dat er echte pollenwolken uit het bos kwamen. Zo erg dat heel de horizon licht tot heel geel gekleurd was. Kan dus best begrijpen wie last heeft van hooikoorst daar een hevige reactie van kan krijgen.

  Aan de oostkust van Spanje is er een hoog alarm voor de Cipresfamilie gegeven, dwz meer als 135 korrels/m³.
  info : https://www.polenes.com

  1. 3 dagen wat kouder hier en dan weer terug naar de 18 a 19 graden, gisteren nog lekker buiten uit eten geweest op een beetje veel wind na was het een prima dag. Maar ik merk het wel een beetje van de pollen want ik nies nogal veel nu en dan is het erger dan normaal. Gelukkig heb ik er maar heel erg kort last van.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken