Een lente vol hooikoorts in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Medici in Spanje voorzien dat veel inwoners van Spanje deze lente extra last zullen hebben van hooikoorts. De natte winter met relatief veel regen en de nu stijgende temperaturen zorgen ervoor dat mensen die allergisch zijn voor onder andere pollen geen leuke tijd tegemoet gaan. De regio’s waar de lenteallergie het meeste te merken zal zijn, zijn Extremadura, Toledo, Ciudad Real, Madrid, Jaén en Sevilla. In het midden en zuiden van het land dus. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat inwoners van andere delen van het land geen last zullen hebben van hooikoorts. Overigens zijn er al veel mensen in Spanje die al enkele weken last hebben van hooikoorts.

De verantwoordelijken van het Comité de Aerobiología de la Sociedad Española de Alergología e Inmunología Clínica (Seaic) hebben maandag, een dag voordat de lente officieel begint, bekend gemaakt dat de de personen met hooikoorts in Extremadura, Toledo, Ciudad Real, Madrid, Jaén en Sevilla het meeste last gaan krijgen van de pollen. Ook in de regio’s Aragón, Castilla y León, Castilla-La Mancha en Barcelona kan men veel last hebben van de hooikoorts.

In Spanje hebben zo’n 8 miljoen inwoners last van hooikoorts (alergia al polen) wat neerkomt op 1 op de 4 personen of 25% van de bevolking. Hooikoorts is een reactie van het afweersysteem. Bij personen met hooikoorts reageert het afweersysteem ook op onschuldige stoffen zoals stuifmeel (pollen) van planten, vaak grassen of boomsoorten die in de lente beginnen te groeien. Het gaat daarbij om pollen die via de wind worden verspreid. Hooikoorts is seizoensgebonden, in tegenstelling tot allergische aandoeningen die het hele jaar door aanhouden zoals huisstofmijtallergie (alergia a los ácaros del polvo).

Medici in Spanje raden inwoners van de “droge delen” in Spanje aan om tijdig naar de dokter te stappen voor vaccinatie. Andere tips voor gevoeligen voor hooikoorts is de was niet buiten maar binnen op te hangen (zodat de pollen niet aan de kleding plakken) en in plaats van naar het park in de vrije tijd naar het strand te gaan.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
7 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.