Internationale Dag van het Geluk dus huur een Fin

Internationale Dag van het Geluk dus huur een Fin
Beeld: Rent a Finn

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Elk jaar rond 20 maart begint de lente in Spanje maar het is ook de datum dat men de Internationale Dag van het Geluk viert. Het gaat om een initiatief van de Verenigde Naties welke in 2012 werd ingevoerd. Spanje scoort redelijk goed op de lijst wat betreft gelukkige inwoners maar steevast bovenaan staat Finland. De Spanjaarden kunnen wellicht iets leren van de Finnen dus is Finland de campagne ‘Rent a Finn’ gestart om de wereld te leren hoe men gelukkig kan leven.

Volgens het zevende World Happiness Report van de VN staat Spanje op plaats 30 van de 156 gelukkigste landen. Finland wist in 2018 al Noorwegen van de troon te stoten als gelukkigste land terwijl Nederland in 2019 is geëindigd op plaats 5 en België op de 18e plaats.

Spanje stond in 2018 nog op de 36e plaats en is dus dit jaar op de World Happiness Report in 2019 gestegen naar een 30e plaats. Nederland is gestegen van de 6e naar de 5e plaats terwijl ten opzichte van 2018 België 2 plaatsen gezakt is van de 16e naar de 18e plaats.

Spanjaarden zijn dus zeker niet de gelukkigste inwoners ter wereld en dus zou men iets kunnen leren van de Finnen. Daarom werd de campagne ‘Rent a Finn’ en ‘Find your calm’ opgezet waarbij buitenlanders van echte Finnen kunnen leren hoe men gelukkig kan leven en je leven in balans kunt krijgen.

In de campagne van Visit Finland zijn er acht gidsen genaamd Petri, Linda en Nico, Juho, Hanna, Timo, Katja, Laura en Joni, en Esko die elk uit een ander deel van Finland komen en de bezoeker leren hoe men gelukkig kan leven. Op deze website staat ook een test waarbij je kunt testen of je leven in balans is.

Dus de vraag is … ben jij gelukkiger in Nederland of België of ben je gelukkiger in Spanje? Zou je gelukkig kunnen zijn in Finland zonder paella, sangria, sol y playa, fiesta en siesta zoals in Spanje? 😉

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Toch blijkt dus dat het koele winterweer in de noordelijke landen een geweldige “geluksboom”….(boom zonder bladeren)…..geeft.
Nu was de Scandinavische kracht altijd al gelegen in het creatieve van het individu!! Het is niet voor niets dat innovatie, top-electronica en trots op het zijn uit het noorden komt!!
Daar kan geen forum voor democratie tegenop!!
Geniet van je Scandinavische buur!!!!

Ik werk en woon sinds lange tijd in Madrid en zou een stuk gelukkiger zijn met een Fins salaris.

Ik eerkven woon sings lange tijd in Madrid en zou een stuk gelukkiger zijn met een Fins salaris.

Je wilt toch niet die koude winters meemaken!!!

Als je naar zelfmoordcijfers kijkt wordt het in Finland opeens een stuk minder gelukkig (meer dan 2x zo hoog als in Spanje). Dit soort onderzoeken lijken me niet echt betrouwbaar.

Tuurlijk wel Anton, als mensen zelfmoord plegen, zijn ze er niet meer en tellen dus niet mee in een onderzoek. Op die manier maken ze het de onderzoekers extra makkelijk heh.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.