Internationale Dag van het Geluk dus huur een Fin

Internationale Dag van het Geluk dus huur een Fin
Beeld: Rent a Finn

Internationale Dag van het Geluk dus huur een Fin

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Elk jaar rond 20 maart begint de lente in Spanje maar het is ook de datum dat men de Internationale Dag van het Geluk viert. Het gaat om een initiatief van de Verenigde Naties welke in 2012 werd ingevoerd. Spanje scoort redelijk goed op de lijst wat betreft gelukkige inwoners maar steevast bovenaan staat Finland. De Spanjaarden kunnen wellicht iets leren van de Finnen dus is Finland de campagne ‘Rent a Finn’ gestart om de wereld te leren hoe men gelukkig kan leven.

Volgens het zevende World Happiness Report van de VN staat Spanje op plaats 30 van de 156 gelukkigste landen. Finland wist in 2018 al Noorwegen van de troon te stoten als gelukkigste land terwijl Nederland in 2019 is geëindigd op plaats 5 en België op de 18e plaats.

Spanje stond in 2018 nog op de 36e plaats en is dus dit jaar op de World Happiness Report in 2019 gestegen naar een 30e plaats. Nederland is gestegen van de 6e naar de 5e plaats terwijl ten opzichte van 2018 België 2 plaatsen gezakt is van de 16e naar de 18e plaats.

Spanjaarden zijn dus zeker niet de gelukkigste inwoners ter wereld en dus zou men iets kunnen leren van de Finnen. Daarom werd de campagne ‘Rent a Finn’ en ‘Find your calm’ opgezet waarbij buitenlanders van echte Finnen kunnen leren hoe men gelukkig kan leven en je leven in balans kunt krijgen.

In de campagne van Visit Finland zijn er acht gidsen genaamd Petri, Linda en Nico, Juho, Hanna, Timo, Katja, Laura en Joni, en Esko die elk uit een ander deel van Finland komen en de bezoeker leren hoe men gelukkig kan leven. Op deze website staat ook een test waarbij je kunt testen of je leven in balans is.

Dus de vraag is … ben jij gelukkiger in Nederland of België of ben je gelukkiger in Spanje? Zou je gelukkig kunnen zijn in Finland zonder paella, sangria, sol y playa, fiesta en siesta zoals in Spanje? 😉

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.