skip to Main Content
Internationale Dag van het Geluk dus huur een Fin
Rent a Finn

Internationale Dag van het Geluk dus huur een Fin

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Elk jaar rond 20 maart begint de lente in Spanje maar het is ook de datum dat men de Internationale Dag van het Geluk viert. Het gaat om een initiatief van de Verenigde Naties welke in 2012 werd ingevoerd. Spanje scoort redelijk goed op de lijst wat betreft gelukkige inwoners maar steevast bovenaan staat Finland. De Spanjaarden kunnen wellicht iets leren van de Finnen dus is Finland de campagne ‘Rent a Finn’ gestart om de wereld te leren hoe men gelukkig kan leven.

Volgens het zevende World Happiness Report van de VN staat Spanje op plaats 30 van de 156 gelukkigste landen. Finland wist in 2018 al Noorwegen van de troon te stoten als gelukkigste land terwijl Nederland in 2019 is geëindigd op plaats 5 en België op de 18e plaats.

Spanje stond in 2018 nog op de 36e plaats en is dus dit jaar op de World Happiness Report in 2019 gestegen naar een 30e plaats. Nederland is gestegen van de 6e naar de 5e plaats terwijl ten opzichte van 2018 België 2 plaatsen gezakt is van de 16e naar de 18e plaats.

Spanjaarden zijn dus zeker niet de gelukkigste inwoners ter wereld en dus zou men iets kunnen leren van de Finnen. Daarom werd de campagne ‘Rent a Finn’ en ‘Find your calm’ opgezet waarbij buitenlanders van echte Finnen kunnen leren hoe men gelukkig kan leven en je leven in balans kunt krijgen.

In de campagne van Visit Finland zijn er acht gidsen genaamd Petri, Linda en Nico, Juho, Hanna, Timo, Katja, Laura en Joni, en Esko die elk uit een ander deel van Finland komen en de bezoeker leren hoe men gelukkig kan leven. Op deze website staat ook een test waarbij je kunt testen of je leven in balans is.

Dus de vraag is … ben jij gelukkiger in Nederland of België of ben je gelukkiger in Spanje? Zou je gelukkig kunnen zijn in Finland zonder paella, sangria, sol y playa, fiesta en siesta zoals in Spanje? 😉

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Toch blijkt dus dat het koele winterweer in de noordelijke landen een geweldige “geluksboom”….(boom zonder bladeren)…..geeft.
    Nu was de Scandinavische kracht altijd al gelegen in het creatieve van het individu!! Het is niet voor niets dat innovatie, top-electronica en trots op het zijn uit het noorden komt!!
    Daar kan geen forum voor democratie tegenop!!
    Geniet van je Scandinavische buur!!!!

  2. Als je naar zelfmoordcijfers kijkt wordt het in Finland opeens een stuk minder gelukkig (meer dan 2x zo hoog als in Spanje). Dit soort onderzoeken lijken me niet echt betrouwbaar.

    1. Tuurlijk wel Anton, als mensen zelfmoord plegen, zijn ze er niet meer en tellen dus niet mee in een onderzoek. Op die manier maken ze het de onderzoekers extra makkelijk heh.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken