Kwaliteit van Netflix wordt 30 dagen lang in Spanje verlaagd

Kwaliteit van Netflix wordt 30 dagen lang in Spanje verlaagd
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Netflix heeft besloten om tijdens de coronavirus-crisis en de uitgeroepen noodtoestanden in veel landen de bitsnelheid van de video’s die men streamt te verlagen. De reden daarvoor is omdat er tijdens het verplichte thuisisolament in landen als Spanje, Italië, Frankrijk en België veel meer wordt gekeken naar de series en films op Netflix en er dus ook meer dataverkeer is.

Sinds donderdag is de bitsnelheid van Netflix voor gestreamde video’s verlaagd in heel Europa. Deze bijzondere maatregelen zal gelden voor 30 dagen maar volgens het streaming bedrijf zal de kwaliteit van de video’s niet achteruit gaan. De kwaliteit van de te streamen video’s is echter afhankelijk van het apparaat waarop je deze bekijkt.

Netflix geeft met de verlaging van de bitsnelheden gehoor aan de wens van de Europese Commissie om de toenemende druk op het dataverkeer in Europa te verlagen. Netflix denkt met deze verlaging voor tenminste 25% minder dataverkeer te zorgen.

Net zoals in Nederland en België hebben ook de grootste Spaanse providers Movistar, Vodafone en Orange te maken met een toename van het dataverkeer. Dit heeft vooralsnog nog niet tot problemen gezorgd. 

De toename in Spanje is met name te danken aan de stijging van het televisiekijken via o.a. Netflix en andere streamingdiensten zoals Movistar+ en het feit dat nu plots meer mensen thuis moeten werken.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de redactie. Ook het gebruik van afbeeldingen is niet toegestaan omdat deze eventueel copyright beschermd zijn. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.