Search
menu
Search

Kwaliteit van Netflix wordt 30 dagen lang in Spanje verlaagd

Kwaliteit van Netflix wordt 30 dagen lang in Spanje verlaagd
Beeld: Freepik

Kwaliteit van Netflix wordt 30 dagen lang in Spanje verlaagd

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Netflix heeft besloten om tijdens de coronavirus-crisis en de uitgeroepen noodtoestanden in veel landen de bitsnelheid van de video’s die men streamt te verlagen. De reden daarvoor is omdat er tijdens het verplichte thuisisolament in landen als Spanje, Italië, Frankrijk en België veel meer wordt gekeken naar de series en films op Netflix en er dus ook meer dataverkeer is.

Sinds donderdag is de bitsnelheid van Netflix voor gestreamde video’s verlaagd in heel Europa. Deze bijzondere maatregelen zal gelden voor 30 dagen maar volgens het streaming bedrijf zal de kwaliteit van de video’s niet achteruit gaan. De kwaliteit van de te streamen video’s is echter afhankelijk van het apparaat waarop je deze bekijkt.

Netflix geeft met de verlaging van de bitsnelheden gehoor aan de wens van de Europese Commissie om de toenemende druk op het dataverkeer in Europa te verlagen. Netflix denkt met deze verlaging voor tenminste 25% minder dataverkeer te zorgen.

Net zoals in Nederland en België hebben ook de grootste Spaanse providers Movistar, Vodafone en Orange te maken met een toename van het dataverkeer. Dit heeft vooralsnog nog niet tot problemen gezorgd. 

De toename in Spanje is met name te danken aan de stijging van het televisiekijken via o.a. Netflix en andere streamingdiensten zoals Movistar+ en het feit dat nu plots meer mensen thuis moeten werken.

Ga naar de inhoud