Grote manifestatie in Madrid van de ontevreden landbouwsector

Grote manifestatie in Madrid van de ontevreden landbouwsector
Beeld: Europa Press

Grote manifestatie in Madrid van de ontevreden landbouwsector

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In het centrum van Madrid zijn tienduizenden boeren en landbouwers uit heel Spanje bijeengekomen voor een grote manifestatie om maatregelen te eisen voor de ontwikkeling van het platteland. De verschillende deelnemende organisaties van boeren willen snel veranderingen zien om de hoge productiekosten te verlichten en de elektriciteitstarieven te reguleren maar ook om de toekomst van de sector te beschermen.

De organisatie spreekt over een manifestatie waar circa 200.000 landbouwers uit heel Spanje aan meedoen die in de Spaanse hoofdstad demonstreren ter verdediging van een toekomst in de landbouwsector en het platteland. Met tientallen tractoren, paardenkoetsen, jachthonden (de jachtsector is ook aanwezig) ezels en schapen is het een feestelijke stoet geworden door de straten van Madrid waarbij tot nu toe nog geen problemen zijn geweest.

Er wordt gesproken over een twintigtal eisen van de landbouwsector om het leven van de boeren en het platteland te verbeteren. Daaronder bevinden zich de verlichting van de productiekosten, een efficiënt en eerlijke voedselketen-wet, verbeterde distributie, betere controle op producten uit het buitenland, een strategisch plan en gemeenschappelijk landbouwbeleid, een agrarische verzekering, arbeidswethervorming, aangepaste belastingen, regelgeving omtrent het dierenwelzijn en milieu, middelen om jongeren aan te trekken en algemene verbeteringen in het platteland.

Onder de manifestanten bevinden zich niet alleen boeren en landbouwers maar ook vertegenwoordigers van de jachtsector en het stierenvechten. De manifestatie wordt ook gesteund door de politieke partijen zoals de Partido Popular (PP) en VOX.

Ga naar de inhoud