Nederlanders gaan langer, minder all-inclusive en naar Griekenland en Spanje op vakantie deze zomer

Nederlanders gaan langer, minder all-inclusive en naar Griekenland en Spanje op vakantie deze zomer
Beeld: Canva

Nederlanders gaan langer, minder all-inclusive en naar Griekenland en Spanje op vakantie deze zomer

MADRID – Het online reisbureau VakantieDiscounter heeft data gepubliceerd waaruit blijkt dat de Nederlanders deze zomer langer op vakantie gaan en geen zin meer hebben in all-inclusive hotels. Daarnaast blijkt Griekenland dit jaar populairder te zijn dan Spanje, Turkije, Italië en Portugal.

Het zijn geen schokkende cijfers die af te lezen zijn uit de data van VakantieDiscounter. Toch blijkt dat Nederlanders gemiddeld twee dagen langer op vakantie gaan deze zomer, van ‘slechts’ acht naar tien dagen. Dat lijkt natuurlijk niet veel maar als je alle dagen bij elkaar zou optellen wordt dat een ander verhaal. Daarnaast merk je twee dagen extra vakantie al snel als je eenmaal op vakantie bent.

Uit de data blijkt ook dat de Nederlanders steeds minder zin hebben in de all-inclusive-formule in de hotels. VakantieDiscounter zegt dat in 2021 nog 29% van de reizigers koos voor een all-inclusive vakantie terwijl dat dit jaar gedaald is naar 25%, ook geen schokkende cijfers. Het geeft echter wel een tendens weer die de komende zomers wellicht kan doorzetten.

Spanje is traditiegetrouw het vakantieland bij uitstek bij de Nederlanders maar dit jaar blijkt volgens VakantieDiscounter Griekenland met 39% net iets populairder te zijn dan Spanje met 33%. De interesse voor Turkije is laag met slechts 7% terwijl dit voor Italië 5% en voor Portugal 3% is. 

Verder laat de data van VakantieDiscounter zien dat vliegen vanaf Duitse vliegvelden populairder is geworden. De aandacht voor Düsseldorf is gestegen van 22% naar 28% terwijl dat van Schiphol iets gezakt is naar 43%. In dit geval gaat het alleen om reizigers side hun reis geboekt hebben bij het online reisbureau.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.