Recordjaar voor de verkoop van Spaanse Cava met 238 miljoen flessen

Recordjaar voor de verkoop van Spaanse Cava met 238 miljoen flessen
Beeld: Canva

Recordjaar voor de verkoop van Spaanse Cava met 238 miljoen flessen

BARCELONA – 2021 is een goed jaar geweest voor de verkoop van de Spaanse mousserende wijn, Cava. Er werden het afgelopen jaar 238 miljoen flessen Cava verkocht wat een recordomzet opleverde van iets meer dan 2 miljard euro. Opvallend is dat 71% van alle in Spanje geproduceerde DO Cava geëxporteerd wordt naar het buitenland.

De omzet is in 2021 met 17,34% gestegen naar iets meer dan 2 miljard euro en 238 miljoen verkochte flessen. Cava is een Spaanse mousserende wijn die vooral geproduceerd wordt in de Penedès, het wijngebied ten zuidwesten van Barcelona in Catalonië. Ook in Aragón en la Rioja wordt op kleinere schaal cava gemaakt.

Volgens de voorzitter van de Denominación de Origen (DO) Cava bewijst deze tendens dat Cava in het buitenland steeds populairder begint te worden. In het buitenland stegen de verkopen met 11,34% waarvan een stijging van 3,16% in de EU-landen. Duitsland is het belangrijkste Cava land maar er waren ook flinke stijgingen in de verkoop in de Verenigde Staten (+40%), België (+11,5%) en Japan (+7,9%) terwijl de verkopen in het Verenigd Koninkrijk daalden (-3,9%).

Opvallend is dat het aandeel biologische Cava gestegen is naar 22,8 miljoen flessen Cava, een stijging van 65,4%. Verder zijn de verkopen online ook gestegen in 2021, met 17,7% aabn omzet en een stijging van 19,3% verkochte flessen Cava.

Met meer dan 70% van de internationale verkoop is Cava de Spaanse DO die het meest geëxporteerd wordt. Het brengt meer dan 38.000 hectare wijngaarden en meer dan 6.800 wijnboeren samen. De 370 aangesloten bodegas zijn aanwezig in meer dan 100 landen. Cava wordt gemaakt volgens de traditionele methode met een strikte toewijding aan de oorsprong, het land en duurzaamheid.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.