Kledingconcern Mango verhuurt kleding in Spanje via ‘Mango Renting’

Kledingconcern Mango verhuurt kleding in Spanje via ‘Mango Renting’
Beeld: Mango Renting / web

Kledingconcern Mango verhuurt kleding in Spanje via ‘Mango Renting’

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het Spaanse kledingconcern Mango heeft iets nieuws geïntroduceerd met ‘Mango Renting’, ofwel het huren van kleding. Met dit initiatief wil Mango het ‘gebruiken en weggooien’ tegengaan door klanten kleding te laten huren zodat ze naar een evenement of feest kunnen gaan zonder een fortuin aan kleding uit te geven. 

De mode-industrie staat erom bekend om elk seizoen nieuwe trends te lanceren, waardoor stijlen veranderen en consumenten worden aangemoedigd om nieuwe kleding te kopen om ‘bij te blijven’. Hoewel dit geen duurzaam model was, zorgde de duurzaamheid en tijdloze ontwerpen ervoor dat jurken of t-shirts jarenlang in de kast bleven hangen. Echter, in recente jaren zijn microtrends ontstaan, die populair zijn geworden op sociale media en zo kortstondig zijn dat ze slechts een maand in de mode zijn. Hierdoor is de mode veranderd in ‘fast fashion’ met wegwerp-kledingstukken, in plaats van te investeren in een goede basisgarderobe.

Als gevolg van de hoge vervuiling van de mode-industrie, die op de tweede plaats staat in de wereld met de grootste milieueffecten, zijn consumenten op zoek naar nieuwe, duurzamere alternatieven, zoals ‘kledingverhuur’. Hoewel dit een goede optie is (vooral voor evenementen), is het niet erg populair. Mango probeert deze mening echter te veranderen.

In de regel verhuren dit soort bedrijven designer kleding tegen een hoge prijs, waardoor niet iedereen ervoor kiest om te huren als ze de kleding niet kunnen behouden. Mango heeft daarom “Mango Renting” gelanceerd, de nieuwe service van het bedrijf voor het verhuren van kleding tegen prijzen die niet hoger zijn dan 35 euro.

Op de website van Mango staat de sectie ‘Mango Renting’, waar het merk de mogelijkheid biedt om gedurende 4 dagen enkele van hun mooiste kledingstukken te huren voor een evenement of speciale gelegenheid. Hier kunnen we bijvoorbeeld kledingstukken uit hun laatste ‘Selection’-collectie vinden, zoals een satijnen slipdress die normaal 89,99 euro kost, maar die we kunnen huren voor 30 euro.

Hoe kun je huren?

Het proces om te huren is heel eenvoudig: je zoekt in de ‘renting’-sectie naar de kledingstijl die je het leukst vindt. Zodra je de perfecte look voor het evenement hebt gevonden, kies je alleen nog de maat, datum en het tijdsbestek waarin je het wilt ontvangen.

Als een evenement bijvoorbeeld op zaterdag plaatsvindt, is het het beste om de donderdag ervoor als leverdatum in de kalender te selecteren. Hoewel er snelle verzending binnen 24 uur wordt aangeboden, wordt aangeraden om de bestelling minstens 48 uur vooraf te plaatsen, zodat je de tijd hebben om de kleding te passen en onvoorziene omstandigheden te vermijden. Na de huurperiode van 4 dagen moet je de kleding terugsturen. In het bovenstaande voorbeeld moet je het op maandag terugsturen als je het op donderdag hebt ontvangen. Het retourproces is eenvoudig en wordt uitgelegd op de website.

Op de website is ook te lezen wat je moet doen of wat er gerekend wordt als het gehuurde kledingstuk beschadigd raakt of wordt gestolen of je het kwijtraakt, iets waar je ook een verzekering voor kunt afsluiten. Heb je het kledingstuk ontvangen en blijkt dat de maat niet goed is of je het toch niet mooi vindt, dan kun je het terugsturen waarbij de transportkosten betaald moeten worden, maar Mango het huurbedrag terugstort.

Ga naar de inhoud