100 routes en 2000 km om van te genieten op de fiets in de provincie Málaga

100 routes en 2000 km om van te genieten op de fiets in de provincie Málaga
Beeld: via canva.com

100 routes en 2000 km om van te genieten op de fiets in de provincie Málaga

Sinds kort heeft de provincie Málaga samen met de Koninklijke Spaanse Wielerbond (RFEC) een groot tracé van routes en fietsroutes getekend en gehomologeerd dankzij twee goede fietsinitiatieven in de hele provincie. Sommige maken deel uit van de Gran Senda de Málaga, andere behoren tot de Groene Corridor (via verdes) en weer andere tot het Bike Territory Sierra Norte de Málaga. Ben je een fietser en wil je dat combineren met de natuur, avontuur, cultuur en een aangenaam klimaat (zomer vermijden), lees dan verder.

In totaal zijn er meer dan 100 goedgekeurde fietsroutes die samen meer dan 2000 kilometer beslaan in de hele provincie, van Nerja tot Fuente de Piedra, via de hoofdstad Málaga, Coín, Fuente de Piedra, Teba en vele andere gemeenten. Laten we eens kijken naar de drie routes.

Gran Senda de Málaga ciclable

De Gran Senda de Málaga is een netwerk van langeafstandspaden voor wandelaars en fietsers dat de gehele provincie Málaga doorkruist. De route volgt de kustlijn en gaat vervolgens het binnenland in via uitgestrekte natuurgebieden en prachtige witte dorpjes. De routes variëren in lengte van 8 tot 40 kilometer, van makkelijk naar moeilijk.

De volledige route van de Gran Senda de Málaga ciclable bestaat uit 27 etappes en meer dan 10 varianten, verdeeld over meer dan 600 kilometer. Het volgen van de Gran Senda de Málaga per fiets is een unieke ervaring die je meeneemt langs de meest adembenemende landschappen van deze regio, van de goudgekleurde zandstranden tot de groene binnenlanden.

Rutas ciclistas del Corredor Verde del Guadalhorce

De Groene Corridor van de Guadalhorce (Corredor Verde del Guadalhorce) is een voormalige spoorbaan die is omgebouwd tot een fietspad dat de gehele Guadalhorce-vallei doorkruist. Het Corredor Verde-netwerk telt in totaal 16 fietsroutes die je meenemen langs de schilderachtigste punten van de Guadalhorce-vallei. De routes variëren in lengte van 6 tot 23 kilometer, waardoor er voor elk niveau en conditie wel een geschikte optie is.

Rutas ciclistas Bike Territory Sierra Norte de Málaga

Het fietsnetwerk Bike Territory Sierra Norte de Málaga ontsluit de verborgen parels van de Sierra Norte, een bergachtig gebied ten noorden van Málaga met onovertroffen natuurschoon In totaal biedt het Bike Territory Sierra Norte maar liefst 18 goed bewegwijzerde routes aan, variërend van 13 tot 75 kilometer lang. Ze nemen je mee langs olijfboomgaarden, door piepkleine witgekalkte dorpjes en over hoge bergpassen met indrukwekkende uitzichten.

Ga naar de inhoud