skip to Main Content
Bekijk de ‘Gran Senda’ van Málaga op Google Street View
Gran Senda

Bekijk de ‘Gran Senda’ van Málaga op Google Street View

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Google heeft door middel van 360 graden foto’s en video’s de 745 km van de Gran Senda de Málaga op beeld vastgelegd. Via een website of Google Street View kan men vanuit de luie stoel de lange wandeling bekijken zonder te zweten maar uiteraard is het nog mooier om de wandeling via de video- en fotobeelden voor te bereiden.

Google Street View heeft via het ‘Trekker Loan’ programma waarbij wandelaars zich kunnen opgeven bij Google om tijdens wandelingen 360 graden beelden te maken, de Gran Senda de Málaga ofwel GR-249 in beeld gebracht. Met de speciale camera’s heeft men de 35 etappes die door 9 regio’s via 57 dorpen in de provincie Málaga lopen op videobeelden en foto’s vastgelegd.

De Gran Senda (grote wandeling) van Málaga is steeds populairder aan het worden en in 2018 hebben maar liefst 2 miljoen wandelaars de speciale route afgelegd. De Gran Senda is 745 km lang maar dit kan verlengd worden als men de aansluitende routes Camino Mozárabe de Santiago (GR-245) en Gran Recorrido europeo GR-92 E-12 loopt.

Uiteindelijk is het Google geweest die het initiatief heeft genomen om de route voor de hele wereld voor Google Street View in beeld te brengen met 360 graden beelden. Via het speciale programma waarbij wandelaars met een speciale camera kunnen lopen heeft Google 300 loopuren opgenomen.

Bekijk de hele route via de website of op Google Street View.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Wat een super idee!
    Vroeger ook veel zware bergwandelingen gemaakt, maar helaas ,ruim boven de 80 lukt dat niet meer…en op deze manier kan ik vanuit mijn luie stoel toch mee genieten!Dank aan Google en degenen die de zware apparatuur meesjouwen!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken