Politie vindt één miljoen euro in een dubbele bodem in een bestelbus in Aragón

Politie vindt één miljoen euro in een dubbele bodem in een bestelbus in Aragón
Beeld: Guardia Civil

Politie vindt één miljoen euro in een dubbele bodem in een bestelbus in Aragón

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – De Guardia Civil politie heeft bij een routinecontrole om de regionale lockdown te controleren in de autonome regio Aragón, op de A-2 snelweg op de grens met Guadalajara in Castilla-La Mancha een bestelbus met daarin meer dan één miljoen euro gevonden.

De controle vond plaats als onderdeel van de controle op de regionale lockdown van de autonome regio Aragón. Op de grens met Castilla-La Mancha ter hoogte van Monreal de Ariza hielden motoragenten een bestelbus stil. Dat gebeurde afgelopen vrijdag 16 april rond 13 uur.

In de bestelbus zat een chauffeur die in de richting van Barcelona op de A-2 snelweg reed. Tijdens de inspectie van de bestelbus vonden de agenten meer dan één miljoen euro contant geld wat verstopt zat in in een dubbele bodem.

Het geld was verdeeld in vier plastic zakken die verstopt zaten onder de achterbank. Om de dubbele bodem te openen zat er naast de versnellingsbak een knop om de dubbele bodem te openen. Na telling bleek er 1.035.395 euro in de 4 zakken te zitten.

De chauffeur kon niet aantonen waar het geld vandaan kwam en van wie het was. Daarom werd de Grupo de Investigación y Análisis de Tráfico (GIAT) ingeschakeld om te onderzoeken waar het geld vandaan komt.

Het geld werd in beslag genomen en de chauffeur werd aangeklaagd voor geld witwassen en financiering van terrorisme maar werd wel op vrije voeten gesteld in afwachting van een proces.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.