Politie vindt één miljoen euro in een dubbele bodem in een bestelbus in Aragón

Politie vindt één miljoen euro in een dubbele bodem in een bestelbus in Aragón
Beeld: Guardia Civil

Politie vindt één miljoen euro in een dubbele bodem in een bestelbus in Aragón

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – De Guardia Civil politie heeft bij een routinecontrole om de regionale lockdown te controleren in de autonome regio Aragón, op de A-2 snelweg op de grens met Guadalajara in Castilla-La Mancha een bestelbus met daarin meer dan één miljoen euro gevonden.

De controle vond plaats als onderdeel van de controle op de regionale lockdown van de autonome regio Aragón. Op de grens met Castilla-La Mancha ter hoogte van Monreal de Ariza hielden motoragenten een bestelbus stil. Dat gebeurde afgelopen vrijdag 16 april rond 13 uur.

In de bestelbus zat een chauffeur die in de richting van Barcelona op de A-2 snelweg reed. Tijdens de inspectie van de bestelbus vonden de agenten meer dan één miljoen euro contant geld wat verstopt zat in in een dubbele bodem.

Het geld was verdeeld in vier plastic zakken die verstopt zaten onder de achterbank. Om de dubbele bodem te openen zat er naast de versnellingsbak een knop om de dubbele bodem te openen. Na telling bleek er 1.035.395 euro in de 4 zakken te zitten.

De chauffeur kon niet aantonen waar het geld vandaan kwam en van wie het was. Daarom werd de Grupo de Investigación y Análisis de Tráfico (GIAT) ingeschakeld om te onderzoeken waar het geld vandaan komt.

Het geld werd in beslag genomen en de chauffeur werd aangeklaagd voor geld witwassen en financiering van terrorisme maar werd wel op vrije voeten gesteld in afwachting van een proces.

Ga naar de inhoud