Spectaculaire waterhoos voor de kust van Torrevieja met ook regen, hagel en sneeuw in de provincie Alicante

Spectaculaire waterhoos voor de kust van Torrevieja met ook regen, hagel en sneeuw in de provincie Alicante
Beeld: @ProyectoMastral / twitter

Spectaculaire waterhoos voor de kust van Torrevieja met ook regen, hagel en sneeuw in de provincie Alicante

ALICANTE – Inwoners en bezoekers hebben deze woensdag de waterhoos voor de kust van de kustplaats Torrevieja kunnen zien. Deze werd rond 8.00 uur boven zee gespot waarbij veel mensen die de ‘tromba marina’ zagen ook foto’s op Twitter plaatsten. In dit geval is de waterhoos van ongeveer zeven meter hoog niet aan land gekomen en er was dus ook geen schade.  

Op het Twitteraccount van Proyecto Mastral zijn diverse foto’s en video’s geplaatst van de waterhoos zoals andere Twitter gebruikers deze zagen. Vanwege het vroege tijdstip is de kans groot dat veel mensen niets gemerkt hebben van deze ‘tromba marina’ maar volgens Proyecto Mastral ging het om een waterhoos van ongeveer zeven meter hoog die verschillende minuten te zien was.

Een waterhoos is een vaak trechtervormige slurf onderaan een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen boven open water. Hierbij wordt water omhoog gevoerd. Als zo’n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Het lijkt op een tornado maar dan boven water.

Een waterhoos is doorgaans een betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos. Boven land verliest de hoos meestal zijn kracht. Alleen in zeldzame gevallen behoudt de waterhoos voldoende kracht langs de kust om ongelukken te veroorzaken en schade aan te richten. In dit geval is de waterhoos niet aan land gekomen.

De atmosferische instabiliteit heeft woensdagmorgen voor de kust van de Costa Blanca niet alleen de waterhoos veroorzaakt. Bij El Campello sloeg de bliksem in op zee, iets wat ook te zien was maar waar geen foto’s en video’s van zijn gemaakt. In het binnenland is opnieuw sneeuw te zien op de hoogste plaatsen in de Sierra de Serella en het binnenland van de provincie Alicante. Op veel plaatsen aan de Costa Blanca had men ook last van hagel en regen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.