Leegstaand hotel wordt na 20 jaar gerestaureerd tot viersterren hotel in Salou

Leegstaand hotel wordt na 20 jaar gerestaureerd tot viersterren hotel in Salou
Beeld: Google Maps / screenshot

Leegstaand hotel wordt na 20 jaar gerestaureerd tot viersterren hotel in Salou

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het historische hotel Cala Vinya zal vóór de zomer weer tot leven worden gebracht. Gelegen op een bevoorrechte locatie in de wijk Cap Salou, naast de kustweg, is het hotel al 20 jaar gesloten en verwaarloosd. SunClub Hotels, een lokaal bedrijf dat het pand in 2018 heeft verworven, zal meer dan 5 miljoen euro investeren om het hotel volledig te renoveren en een nieuw bijgebouw te bouwen. Het ‘SunClub CalaVinya Hotel’ zal een viersterrenhotel zijn met 100 kamers, speciaal gericht op volwassenen.

De ontwikkelaar heeft al een vergunning om de nodige sloopwerkzaamheden uit te voeren. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting in mei beginnen en zullen dienen om de binnenmuren van de kamers en de centrale trap in het gebouw te verwijderen. De vergunning voor de volledige renovatie en uitbreiding is nog in behandeling, maar het bedrijf hoopt deze werkzaamheden na de zomer te kunnen starten. De werkzaamheden zullen anderhalf jaar duren en het plan is om het hotel te openen tegen Pasen 2025.

Tijdens de renovatie zal de oorspronkelijke structuur en uitstraling van het hotel dat in 1962 is ontworpen door de gerenommeerde architect Antonio Bonet Castellana, worden gerespecteerd. Het gebouw heeft nu vijf verdiepingen en 70 kamers. Naast het bestaande gebouw zal er een tweede gebouw worden opgetrokken in de originele bouwstijl met nog eens 30 kamers verdeeld over twee verdiepingen. Beide gebouwen zullen intern met elkaar verbonden zijn door middel van een loopbrug. Alle kamers hebben een eigen terras en hebben een oppervlakte van ongeveer 20 m2.

Het hotel zal een ander aspect hebben dat het onderscheidt van andere hotels, namelijk dat het thema van het hotel zal zijn gebaseerd op de moderne architectuur uit de jaren 60. “We zullen elke verdieping toewijden aan een van de appartementencomplexen die Bonet Castellana heeft ontworpen in Salou en we zullen alles in een retro stijl inrichten om het hotel een differentiële factor te geven. De culturele en architectonische aspecten zullen een toegevoegde waarde zijn”, aldus Albert Savé, directeur van SunClub Hotels, die al een aparthotel beheert op slechts enkele meters afstand van Cala Vinya.

Ga naar de inhoud