Prijzen huurauto’s in Spanje dalen met bijna 40 procent in 2024

Prijzen huurauto’s in Spanje dalen met bijna 40 procent in 2024
Beeld: via canva.com

Prijzen huurauto’s in Spanje dalen met bijna 40 procent in 2024

Na het boeken van een accommodatie gaan veel vakantiegangers pas aan de slag met het uitzoeken van vervoer naar locatie en/of vervoer op de vakantiebestemming. Bij FerryGoGo hebben ze, in samenwerking met EasyTerra, opnieuw een prijsvergelijking gemaakt voor de kosten van de huurauto’s op populaire vakantiebestemmingen.

Zeker de afgelopen jaren was het handig om al vóór het boeken van je vakantie te kijken naar de prijzen van bijvoorbeeld een huurauto, aangezien die prijzen torenhoog opliepen. Gelukkig is het tij weer gekeerd, blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar prijzen van huurauto’s in populaire Europese havensteden. Vergeleken met 2 jaar geleden is een huurauto in Europa namelijk gemiddeld 22% goedkoper geworden.

In Spanje zakten de prijzen gemiddeld met bijna € 40 per dag, dat is 39% vergeleken met 2022. Was een huurauto 2 jaar geleden gemiddeld nog zo’n € 100 per dag, nu ligt het in onder meer Barcelona, Santander, Valencia en Bilbao allemaal rond de € 60. 

Volgens de onderstaande tabel is deze zomer de grootste daling te merken bij Santander in Cantabrië met gemiddeld bijna 46% minder, gevolgd door Ibiza en Mallorca met een daling van 43%, Bilbao met 39%, Barcelona met een daling van 38% en Valencia met een daling van gemiddeld 35%.

Ga naar de inhoud