Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (99)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (99)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (99)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

De deurbel gaat geregeld bij ons onverwachts. Vaak zijn dat onbekende mensen die nieuwsgierig zijn naar de twee leeuwtjes en graag onze B&B willen zien of die ons proberen uit te horen waar de familie Jelies woont (en nee, we geven geen adres door). Vorig weekend ging de deurbel weer eens zonder dat we bezoek verwachten. We waren druk bezig een aantal kamers in orde te maken voor nieuwe gasten. Dit keer was het geen onbekende, alleen verwachtte Tom hem totaal niet voor onze deur. Voor de deur stond een oud-collega van ons beiden. Hij was het weekend met vrienden in Spanje bij een B&B een paar dorpen verderop en dacht: “Ik ga eens kijken of Tom en Danielle thuis zijn”. Hoe leuk is dat?? Natuurlijk alles laten zien en kort even bijgepraat.

Wil je nu ook eens bij ons komen kijken? Iedereen is welkom, alleen is het handiger als je van tevoren even een berichtje stuurt, zodat je weet dat we dan ook echt thuis zijn. Met gasten in huis moeten wij sowieso rekening houden met hun privacy en dan kunnen we vaak niet alles of niets laten zien. Als onze gasten bijvoorbeeld lekker liggen te ontspannen bij het zwembad, dan vindt niet iedereen het fijn om te worden bekeken. Dus om teleurstelling te voorkomen, stuur ons een berichtje om te vragen wanneer dat uitkomt.

Veel van onze gasten zijn op zoek naar een nieuw leven in Spanje. De één is nog in de oriënterende fase, andere zijn al verder en zoeken een huis dat bij hun past. Het is heel leuk om met gasten te praten over dromen en plannen. Meestal kunnen we antwoord geven op hun vragen of ze naar iemand verwijzen die hen verder kan helpen. Vanaf deze week kunnen we deze gasten nog meer helpen … Tom gaat aan de slag bij een betrouwbare Nederlandse makelaar met API-certificering om samen met gasten / klanten koophuizen te gaan bekijken. Dit idee zat al een tijdje bij Tom in zijn hoofd en nu kan hij dat echt gaan doen. Hij heeft heel veel zin om mensen te begeleiden bij de zoektocht naar hun droomhuis.

Ben jij ook toe aan een nieuw leven in Spanje? Boek tegelijk met je verblijf bij ons, een dag op pad met Tom om huizen te bekijken en wie weet word je Spaanse droom werkelijkheid. Neem contact op via www.casarodriguillo.com  Saludos Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud