Tweede El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona dit voetbalseizoen (UPDATE)

Tweede El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona dit voetbalseizoen
Beeld: via 123rf

Tweede El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona dit voetbalseizoen (UPDATE)

Op zondag 21 april om 21 uur wordt de ‘El Clásico’ wedstrijd tussen Spanje’s Real Madrid en FC Barcelona gespeeld. Het gaat om de tweede ‘El Clásico’ wedstrijd tussen aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid in speelronde 32 (van de 38) van het voetbalseizoen 2023/2024. 

Real Madrid staat op dit moment met 78 punten op de eerste plaats, met FC Barcelona op een tweede plaats met 70 punten, acht punten verschil dus. Bij winst staat Madrid dus met elf punten verschil bovenaan. Bij gelijkspel blijft Real Madrid boven FC Barcelona staan op de lijst, en bij winst zal Barcelona iets dichter bij Madrid komen, op vijf punten afstand.

De eerste klassieker van dit voetbalseizoen werd gespeeld op 28 oktober 2023 en eindigde in een 1-2 winst voor Real Madrid. Het is ook de Koninklijke die door is in de Champions League terwijl de Catalaanse topclub werd uitgeschakeld. In Barcelona wil trainer Xavi in ieder geval zijn laatste klassieker met winst afsluiten.

UITSLAG: Uiteindelijk heeft Real Madrid met 3-2 voor eigen publiek de klassieker van FC Barcelona gewonnen. Dat wel, niet zonder problemen omdat een doelpunt van Barcelona niet gezien werd, ofwel een spook-doelpunt waar veel over geklaagd wordt van de kant van de Catalanen. Hoe dan ook, Madrid heeft nu 81 punten en staat 11 punten hoger dan de 70 van Barcelona.

Cijfers

Als gekeken wordt naar de geschiedenis van de El Clásico wedstrijden valt het volgende op. Van de 187 wedstrijden die beide clubs in de Spaanse voetbalcompetitie tegenover elkaar stonden wist Real Madrid er 78 te winnen en wist FC Barcelona er 74 keer met de titel vandoor te gaan. Er werd daarnaast 35 gelijk gespeeld.

Het totaal aantal doelpunten dat beide clubs hebben gemaakt tussen februari 1929 en oktober 2023 waren er 299 voor Madrid en 297 voor Barcelona. Dit zijn dan alleen de cijfers van de klassiekers in de Spaanse voetbalcompetitie (en dus niet de Copa del Rey en andere competities).

Ander detail is dat Lionel Messi van FC Barcelona met 26 doelpunten de all-time topscoorder is, gevolgd door Alfredo Di Stéfano van Real Madrid met 18 doelpunten, hetzelfde aantal als Cristiano Ronaldo van Real Madrid en twee meer dan de 16 doelpunten van Karim Benzema van Real Madrid.

Ga naar de inhoud