skip to Main Content
In Galicië sterven elk jaar meer dan 12.000 vossen door toedoen van jagers
Wikimedia

In Galicië sterven elk jaar meer dan 12.000 vossen door toedoen van jagers

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

12.000 dode vossen per jaar in Galicië

Wikimedia

A CORUÑA – Volgens de gegevens van het Ministerie van Milieu in Galicië zijn er tussen 2011 en 2017 in totaal 75.779 vossen gedood door jagers. Dat houdt in dat er elk jaar meer dan 12.000 vossen gedood worden bij gewone jachtpartijen en jachttoernooien in deze autonome deelstaat. Verschillende groeperingen dierenactivisten eisen dat er actie ondernomen wordt tegen dit bloedbad.

Dierenactivisten wisten dat er veel vossen (zorros) gedood werden door jagers maar er waren geen cijfers bekend. Deze werden gevraagd aan de regionale autoriteiten die een onderzoek uit hebben gevoerd waaruit is gebleken dat er tussen 2011 en 2017 in de provincies in Galicië 75.779 vossen overleden door toedoen van jagers, wat dus gemiddeld meer dan 12.000 vossen per jaar is. Volgens de dierenactivisten steeg dit aantal in de periode 2016-2017 naar 13.593 gedode vossen.

De dierenactivisten vroegen ook informatie over de jachttoernooien die georganiseerd worden waaruit blijkt dat de Xunta de afgelopen zeven jaar 85 toernooien heeft goedgekeurd zoals de Copa de España de Caza del Zorro waarbij 991 vossen werden gedood. Dierenactivisten zeggen dat jagers vrij spel hebben als het gaat om de jacht op vossen en er praktisch geen regels zijn in Galicië.

Galicië heeft de grootste dichtheid van Spanje wat betreft vossen met 2,71 exemplaren per vierkante kilometer. In Spanje leven hoofdzakelijk de Vulpes vulpes vossen (zorros) ofwel de gewone (común) of rode (rojo) vos. De vos is een lid van de hondachtigen (cánidos) Vossen jagen hoofdzakelijk ‘s-nachts op kleinere dieren zoals konijnen en ze zijn zo groot als een kleine hond.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Helemaal met vorenstaande eens. De wereld kampt met een enorme OVERBEVOLKING en
    het wordt tijd dat daar eens aandacht aan besteed wordt. De dieren -in zgn. ontwikkelingslanden, in die landen wordt de ruimte voor ze steeds kleiner en het voedseltekort steeds groter, dus ……mollen maar … en fokken bij de tweebenigen.
    Hoe ouder ik word hoe meer ik de P krijg aan de mensheid. Sorry.

  2. Het blijft me keer op keer verbazen, wat een “mens” voor plezier kan beleven aan het opjagen en doden van onschuldige dieren. En dit zijn enkel cijfers die bekend zijn en gaan alleen over vossen. Kun je nagaan wat een enorme hoeveelheid dieren die lui aanschieten en doodschieten. Ik noem met name ook het aanschieten, want veel jagers gaan jagen met drank in het systeem en schieten half raak, waarop de dieren tijden creperen en uiteindelijk een gruwelijke dood sterven. Walgelijk tuig!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken