Butaangasflessen worden weer goedkoper in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Butaangasflessen worden weer goedkoper in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De butaangasflessen zullen deze dinsdag opnieuw goedkoper worden in Spanje. Gemiddeld zijn de prijzen van een fles met 4,98% gedaald naar een kostprijs van 13,17 euro. Deze prijsdaling gaat in op 21 mei, de derde dinsdag van de maand. Ook op 19 maart daalde de prijs met 4,87% naar 13,86 euro en in januari met 4,96% naar 14,57 euro waardoor de nieuwe prijsdaling de derde opeenvolgende is dit jaar.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de (oranje) butaangasflessen (bombona domestica butano). Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis. In Spanje zijn acht miljoen huishoudens die nog gebruik maken van de butaangasflessen.

De meest gangbare butaangasflessen van 12,5 kilo kosten vanaf dinsdag 21 mei 0,69 euro minder (-4,98%) waarna de kostprijs komt te staan op 13,17 euro per bombona de butano.

Het is derde opeenvolgende prijsdaling dit jaar (2019), na die van maart en januari waardoor de prijzen voor butaangasflessen dit jaar gedaald zijn van 15,33 euro begin januari naar 13,17 euro in mei dit jaar, 2,16 euro minder dus.

De prijzen voor de ‘bombona de butano’ worden tweemaandelijks herzien waardoor de volgende herberekening zal plaatsvinden op de derde dinsdag van juli 2019. Op de website van een van de grootste leveranciers van de oranje gekleurde butaangasflessen, Repsol, zijn de huidige prijzen te vinden.

Ga naar de inhoud