skip to Main Content
Butaangasflessen worden weer goedkoper in Spanje
123rf

Butaangasflessen worden weer goedkoper in Spanje

MADRID – De butaangasflessen zullen deze dinsdag opnieuw goedkoper worden in Spanje. Gemiddeld zijn de prijzen van een fles met 4,98% gedaald naar een kostprijs van 13,17 euro. Deze prijsdaling gaat in op 21 mei, de derde dinsdag van de maand. Ook op 19 maart daalde de prijs met 4,87% naar 13,86 euro en in januari met 4,96% naar 14,57 euro waardoor de nieuwe prijsdaling de derde opeenvolgende is dit jaar.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de (oranje) butaangasflessen (bombona domestica butano). Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis. In Spanje zijn acht miljoen huishoudens die nog gebruik maken van de butaangasflessen.

De meest gangbare butaangasflessen van 12,5 kilo kosten vanaf dinsdag 21 mei 0,69 euro minder (-4,98%) waarna de kostprijs komt te staan op 13,17 euro per bombona de butano.

Het is derde opeenvolgende prijsdaling dit jaar (2019), na die van maart en januari waardoor de prijzen voor butaangasflessen dit jaar gedaald zijn van 15,33 euro begin januari naar 13,17 euro in mei dit jaar, 2,16 euro minder dus.

De prijzen voor de ‘bombona de butano’ worden tweemaandelijks herzien waardoor de volgende herberekening zal plaatsvinden op de derde dinsdag van juli 2019. Op de website van een van de grootste leveranciers van de oranje gekleurde butaangasflessen, Repsol, zijn de huidige prijzen te vinden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Propaan heeft een hogere calorische waarde, is bruikbaar bij veel lagere temperaturen en heeft ongeveer dezelfde prijs. En toch wordt in Spanje butaan veel vaker gebruikt. Raar.

  1. Butaan stopt ermee onder 0.5graden, daardoor is butaan beter te gebruiken in Spanje dan in de Benelux
   Vloeibaar butaan gaat niet meer over in gasvorm onder deze 0.5graad De druk valt weg.

   Een propaan gasfles is gevaarlijker, wanneer een propaan gasfles in de zon staat bij 30graden komt er 10bar druk op deze propaan gasfles.
   De flessen zijn voor die druk voorzien maar het is oppassen met de verdere verdeling van het gas in de leidingen en koppelstukken die evt. voor de ontspanner gemonteerd staan.

 2. Voor welke verwarmd toestel kunt u deze gebruiken voor inbouw of vrijstaand misschien ik intrese in nu verwarmd ik met airco toestellen maar voor 2 weken in de winter wat duur
  Grj Geert vanuit België

  1. Geert in Belgie Gimeg rolkachel infrarood Deluxe GRK-508
   in Spanje nog veel meer keuze en merken Gasverwarming mobiel
   Op de camping heeft iedereen deze verwarming die werkt met butaangas

 3. kan er mij iemand vertellen waarom de grote flessen van 33 kg pro rata duurder per kg zijn dan hun kleinere broertje van 11 kg en of 12.5 kg.
  Lijkt mij niet logisch.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by