Butaangasflessen worden weer goedkoper in Spanje

Butaangasflessen worden weer goedkoper in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – De butaangasflessen zullen deze dinsdag opnieuw goedkoper worden in Spanje. Gemiddeld zijn de prijzen van een fles met 4,98% gedaald naar een kostprijs van 13,17 euro. Deze prijsdaling gaat in op 21 mei, de derde dinsdag van de maand. Ook op 19 maart daalde de prijs met 4,87% naar 13,86 euro en in januari met 4,96% naar 14,57 euro waardoor de nieuwe prijsdaling de derde opeenvolgende is dit jaar.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de (oranje) butaangasflessen (bombona domestica butano). Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis. In Spanje zijn acht miljoen huishoudens die nog gebruik maken van de butaangasflessen.

De meest gangbare butaangasflessen van 12,5 kilo kosten vanaf dinsdag 21 mei 0,69 euro minder (-4,98%) waarna de kostprijs komt te staan op 13,17 euro per bombona de butano.

Het is derde opeenvolgende prijsdaling dit jaar (2019), na die van maart en januari waardoor de prijzen voor butaangasflessen dit jaar gedaald zijn van 15,33 euro begin januari naar 13,17 euro in mei dit jaar, 2,16 euro minder dus.

De prijzen voor de ‘bombona de butano’ worden tweemaandelijks herzien waardoor de volgende herberekening zal plaatsvinden op de derde dinsdag van juli 2019. Op de website van een van de grootste leveranciers van de oranje gekleurde butaangasflessen, Repsol, zijn de huidige prijzen te vinden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

9
Reageer op dit artikel

6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
jan

Kan iemand mij zeggen waar ik ze voor die prijs kan kopen. Ik betaal altijd veel meer bij benzinepomp of supermarkt.

Michel

Propaan heeft een hogere calorische waarde, is bruikbaar bij veel lagere temperaturen en heeft ongeveer dezelfde prijs. En toch wordt in Spanje butaan veel vaker gebruikt. Raar.

Wave

Butaan stopt ermee onder 0.5graden, daardoor is butaan beter te gebruiken in Spanje dan in de Benelux
Vloeibaar butaan gaat niet meer over in gasvorm onder deze 0.5graad De druk valt weg.

Een propaan gasfles is gevaarlijker, wanneer een propaan gasfles in de zon staat bij 30graden komt er 10bar druk op deze propaan gasfles.
De flessen zijn voor die druk voorzien maar het is oppassen met de verdere verdeling van het gas in de leidingen en koppelstukken die evt. voor de ontspanner gemonteerd staan.

Geert

Voor welke verwarmd toestel kunt u deze gebruiken voor inbouw of vrijstaand misschien ik intrese in nu verwarmd ik met airco toestellen maar voor 2 weken in de winter wat duur
Grj Geert vanuit België

Wave

Geert in Belgie Gimeg rolkachel infrarood Deluxe GRK-508
in Spanje nog veel meer keuze en merken Gasverwarming mobiel
Op de camping heeft iedereen deze verwarming die werkt met butaangas

Jan

Kan iemand míj vertellen, waarom 10 kg in NL €34 euro moet kosten!!!??

Dirk

Omdat je door de NL regering genaaid wordt met accijns en andere belastingen

jan

kan er mij iemand vertellen waarom de grote flessen van 33 kg pro rata duurder per kg zijn dan hun kleinere broertje van 11 kg en of 12.5 kg.
Lijkt mij niet logisch.

Anoniem

kan er mij iemand vertellen waarom de grote flessen van 33 kg pro r

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.