skip to Main Content
Maak je eigen olijfolie met deze Spaanse machine
Olimaker

Maak je eigen olijfolie met deze Spaanse machine

MADRID – De Spanjaarden Luis Serrano en Rafael Ibáñez hebben een speciale machine ontwikkeld die op het keukenaanrecht geplaatst kan worden en waarmee men verse olijfolie kan maken. Het gaat om Olimaker waarmee men op bijna dezelfde wijze als een kopje koffie je eigen olijfolie kunt maken.

Zakjes met olijven worden aan de bovenkant van de machine gedaan zoals men koffie in een koffiemachine zou doen. Na enkele uren zal de machine dan een verse olijfolie produceren.

Er werd drie jaar door de bedenkers aan de Olimaker gewerkt en na veel testen en verbeteringen meent men dat het tijd is om de machines te gaan verkopen. In 2019 en 2020 zullen er tussen de 15.000 en 30.000 machines gemaakt worden.

Het is nog niet bekend wanneer deze machines in de verkoop gaan en wat de prijs zal worden. De Olimaker werd recent gepresenteerd tijdens de Expoliva 2019 beurs.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. wij hebben 500 bomen en we plukken ze zelf. veel werk maar ook leuk werk om samen met je kinderen en vrienden te doen. we brengen ze naar een kleine perserij van een vader met 4 zonen. als we per keer 250 kilo brengen dan gaat dat in een kleine pers en krijgen we onze eigen olie. koud geperst en super kwaliteit. leuk idee van die thuispers als je maar een paar bomen hebt. niks leuker dan je eigen geperste olie serveren!

  1. Leuke reactie en waardevol.
   Wij hebben 600 olijf bomen en zijn op zoek naar een kleine almazara waar wij onze eigen olijf olie kunnen ( laten) persen waar is het adres van u?
   zelf wonen wij in Yecla ( Murcia)

 2. Ik hoopte even dat deze machine olie kon persen van eigen olijven. Dan zouden we niet meermet de olijven van onze 19 bomen naar de cooperatie hoeven te gaan waar ze gemengd worden met die van anderen. Dus nooit echt ‘eigen’ olijfolie….

  1. Het zullen vast speciale pakjes met olijven worden die precies in de machine passen waardoor je je eigen olijven niet kan gebruiken. Zo kan er meer verdiend worden.

    1. Waarom is dat negatief dat is gewoon handel koffie koop je ook in speciale cupjes die je zo in de machine kan steken. Er moet geld verdiend worden en door pakjes met olijven aan te bieden die je zo in de machine kunt stoppen gaan de verdiensten omhoog.

     1. Ik heb er geen bezwaar tegen als mensen zo’n cup koffie zelf drinken maar als ze dat ook nog aan hun gasten aanbieden. Dan ben je gespeend van elke gevoel van empathie.

  2. Super!!! Ik heb 168 olijfbomen die onderhouden worden door een boer omdat ik in Nederland woon En hij heeft de opbrengsten. Met deze machine is kan ik straks zelf olijfolie maken. Wat een uitvinding!!!!!

   1. Ga jij zelf je bomen dan onderhouden?
    Mijn zus heeft 5 hectare olijfbomen en ook een boer doet het onderhoud. Hij krijgt de helft van de opbrengst. Het is namelijk veel werk zoals je zult weten en mensen werken niet voor niets.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by