Maak je eigen olijfolie met deze Spaanse machine

Maak je eigen olijfolie met deze Spaanse machine
Beeld: Olimaker

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spanjaarden Luis Serrano en Rafael Ibáñez hebben een speciale machine ontwikkeld die op het keukenaanrecht geplaatst kan worden en waarmee men verse olijfolie kan maken. Het gaat om Olimaker waarmee men op bijna dezelfde wijze als een kopje koffie je eigen olijfolie kunt maken.

Zakjes met olijven worden aan de bovenkant van de machine gedaan zoals men koffie in een koffiemachine zou doen. Na enkele uren zal de machine dan een verse olijfolie produceren.

Er werd drie jaar door de bedenkers aan de Olimaker gewerkt en na veel testen en verbeteringen meent men dat het tijd is om de machines te gaan verkopen. In 2019 en 2020 zullen er tussen de 15.000 en 30.000 machines gemaakt worden.

Het is nog niet bekend wanneer deze machines in de verkoop gaan en wat de prijs zal worden. De Olimaker werd recent gepresenteerd tijdens de Expoliva 2019 beurs.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
13 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

wij hebben 500 bomen en we plukken ze zelf. veel werk maar ook leuk werk om samen met je kinderen en vrienden te doen. we brengen ze naar een kleine perserij van een vader met 4 zonen. als we per keer 250 kilo brengen dan gaat dat in een kleine pers en krijgen we onze eigen olie. koud geperst en super kwaliteit. leuk idee van die thuispers als je maar een paar bomen hebt. niks leuker dan je eigen geperste olie serveren!

Leuke reactie en waardevol.
Wij hebben 600 olijf bomen en zijn op zoek naar een kleine almazara waar wij onze eigen olijf olie kunnen ( laten) persen waar is het adres van u?
zelf wonen wij in Yecla ( Murcia)

Beste Ben,
even gegoogled en ik heb bij jullie in de buurt van Yecla, Alamzara DeOrtegas gevonden. Website es.deortgegas.com. Succes!! En altijd leuk om je eigen olijven geperst zien worden en daarna een aantal flessen mee naar huis te nemen. We hebben zelf iets meer dan 100 bomen en genieten er elk jaar van 🙂

Ik hoopte even dat deze machine olie kon persen van eigen olijven. Dan zouden we niet meermet de olijven van onze 19 bomen naar de cooperatie hoeven te gaan waar ze gemengd worden met die van anderen. Dus nooit echt ‘eigen’ olijfolie….

leuk idee voor mensen die een boom in hun tuin hebben staan en zelf wat olie willen maken

Het zullen vast speciale pakjes met olijven worden die precies in de machine passen waardoor je je eigen olijven niet kan gebruiken. Zo kan er meer verdiend worden.

knap negatieve opmerking, heb je ook leuke dingen meegemaakt

Zeg dat wel wat een reacties altijd van die Leo

Waarom is dat negatief dat is gewoon handel koffie koop je ook in speciale cupjes die je zo in de machine kan steken. Er moet geld verdiend worden en door pakjes met olijven aan te bieden die je zo in de machine kunt stoppen gaan de verdiensten omhoog.

Ik heb er geen bezwaar tegen als mensen zo’n cup koffie zelf drinken maar als ze dat ook nog aan hun gasten aanbieden. Dan ben je gespeend van elke gevoel van empathie.

Super!!! Ik heb 168 olijfbomen die onderhouden worden door een boer omdat ik in Nederland woon En hij heeft de opbrengsten. Met deze machine is kan ik straks zelf olijfolie maken. Wat een uitvinding!!!!!

Als je van die zakjes los zou kunnen kopen voor de machine kan dat, maar dat is allemaal afwachten.

Ga jij zelf je bomen dan onderhouden?
Mijn zus heeft 5 hectare olijfbomen en ook een boer doet het onderhoud. Hij krijgt de helft van de opbrengst. Het is namelijk veel werk zoals je zult weten en mensen werken niet voor niets.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.