Search
menu
Search

Restaurant eigenaar Valencia eist 660.000 euro van Tripadvisor

Oeps ... foto ontbreekt!

Restaurant eigenaar Valencia eist 660.000 euro van Tripadvisor

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Het horeca bedrijf Recaba Inversiones Turísticas eist van de beoordelingswebsite Tripadvisor een schadevergoeding van 660.000 euro vanwege valse berichten die als beoordelingen op de website werden geplaatst en die door het bedrijf niet werden verwijderd.

Recaba Inversiones Turísticas is eigenaar van de restaurants Panorama en Marine Beach Club in Valencia en zij hebben het juridisch durven op te nemen tegen de multinacional Tripadvisor.

Het Valenciaanse bedrijf eist een schadevergoeding van 660.000 euro voor het zonder toestemming opnemen van de twee restaurants op het beoordelingsplatform en voor het toelaten en niet verwijderen van valse berichten van nota bene fake profielen.

Ondanks bewijzen die het bedrijf wist aan te leveren dat het om valse profielen ging, werden deze door Tripadvisor niet verwijderd waardoor er negatieve reacties en beoordelingen geschreven werden zoals dat de restaurants fraude pleegde bij de Sociale Zekerheid, dat er geen goede arbeidsomstandigheden zijn en dat het eten meer op vergif lijkt dan op normaal eten.

Afgelopen week kwam deze rechtszaak voor de rechter in Barcelona waarbij het de eerste keer is dat een Spaans bedrijf Tripadvisor voor de rechter sleept. Volgens Tripadvisor kunnen zowel bedrijven alsook gebruikers profielen aanmaken op het platform waarbij alles via een bepaald algoritme gecontroleerd wordt.

Tripadvisor zegt dat bedrijven uiteindelijk het laatste woord hebben waarbij berichten die als vals en fake gezien worden verwijderd kunnen worden door dit aan te geven. De restaurants geven echter aan dat ze niets met Tripadvisor te maken willen hebben en ook niet willen dat hun bedrijven op het platform verschijnen.

Tripadvisor zegt ook dat zij niet zomaar willekeurig profielen mogen verwijderen zonder bewijzen van fraude en valse profielen. Want de essentie van Tripadvisor is dat zowel goede als ook slechte beoordelingen een plaats hebben zodat de consumenten weten waar ze aan toe zijn als ze een zaak binnenstappen.

De rechter heeft nog niet geoordeeld.

Ga naar de inhoud