Songfestival winnaar Duncan met Spaanse op podium

Oeps ... foto ontbreekt!

Songfestival winnaar Duncan met Spaanse op podium

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Duncan de Moor (Laurence) wist afgelopen weekend voor het eerst in 44 jaar voor Nederland het Eurovisiesongfestival te winnen. Dat is een hele prestatie en na de bekendmaking werd dat op het podium in Tel Aviv gevierd. Duncan stond samen met Ilse de Lange, andere leden van het team en een uit Salou afkomstige Spaanse/Catalaanse vrouw feest te vieren.

Uiteraard heeft het niet zo’n grote succes van de Spaanse inzending Miki de Spaanse kranten gehaald en was ook de naam ‘Duncan’ en ‘Holanda’ overal te lezen. In Catalonië wordt echter ook gesproken over de 24-jarige Carlota Lopez Van de Logt die plots ook landelijk bekend is geworden in Catalonië en Spanje.

Carlota López kwam op 18-jarige leeftijd naar Tilburg in Nederland en volgde, na een opleiding aan de Escuela Municipal de Música in Salou en het Conservatorium in Vila-seca, een opleiding aan de Rockacademie in Utrecht. Duncan begeleidde de Spaanse studente de eerste dagen op de Rockacademie waarna een speciale band ontstond tussen beide musici.

Carlota is nu de gitarist van de band The Slick and Suites die in januari 2013 op de Rockacademie werd opgericht en waar Duncan de zanger en oprichter van is. Sindsdien treden Carlota en Duncan samen op en begeleidde de Spaanse collega muzikant en vriendin Duncan o.a. bij het programma The Vocie of Holland en dit jaar ook bij het Eurovisiesongfestival waardoor ze een plaats verdiende op het podium in Tel Aviv.

https://www.instagram.com/p/BxpegDsoA6S/

https://www.instagram.com/p/BxhLLL8ICbG/

https://www.instagram.com/p/Bxeog8nIt3a/

Ga naar de inhoud