Songfestival winnaar Duncan met Spaanse op podium

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Songfestival winnaar Duncan met Spaanse op podium
Beeld: Instagram Carlota

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Duncan de Moor (Laurence) wist afgelopen weekend voor het eerst in 44 jaar voor Nederland het Eurovisiesongfestival te winnen. Dat is een hele prestatie en na de bekendmaking werd dat op het podium in Tel Aviv gevierd. Duncan stond samen met Ilse de Lange, andere leden van het team en een uit Salou afkomstige Spaanse/Catalaanse vrouw feest te vieren.

Uiteraard heeft het niet zo’n grote succes van de Spaanse inzending Miki de Spaanse kranten gehaald en was ook de naam ‘Duncan’ en ‘Holanda’ overal te lezen. In Catalonië wordt echter ook gesproken over de 24-jarige Carlota Lopez Van de Logt die plots ook landelijk bekend is geworden in Catalonië en Spanje.

Carlota López kwam op 18-jarige leeftijd naar Tilburg in Nederland en volgde, na een opleiding aan de Escuela Municipal de Música in Salou en het Conservatorium in Vila-seca, een opleiding aan de Rockacademie in Utrecht. Duncan begeleidde de Spaanse studente de eerste dagen op de Rockacademie waarna een speciale band ontstond tussen beide musici.

Carlota is nu de gitarist van de band The Slick and Suites die in januari 2013 op de Rockacademie werd opgericht en waar Duncan de zanger en oprichter van is. Sindsdien treden Carlota en Duncan samen op en begeleidde de Spaanse collega muzikant en vriendin Duncan o.a. bij het programma The Vocie of Holland en dit jaar ook bij het Eurovisiesongfestival waardoor ze een plaats verdiende op het podium in Tel Aviv.

View this post on Instagram

Tel Aviv, 16/05/2019. 2e HALVE FINALE. @itsduncanlaurence papi, je hebt ze. Je hebt ze al gepakt, je hebt het allemaal in jou, je bent een ster geboren🌟. Als iemand een voorbeeld is van mijn levensmotto "geluk wacht niet op jou, geluk maak je zelf", dan ben jij het wel. GENIET, VRIEND💙 we zijn oneindig trots op elk ding wat je doet. Want je doet het allemaal ook nog F*CKING GOED GEK! Blijf alsjeblieft voor altijd zo fijn☀️ Ik hou van je, voor altijd!🥰🇳🇱💪🏾👑 | 📸 @by_estherveen 😘 • • • • • • • • #eurovision2019 #eurovisionsongcontest #songcontest #teamduncan #thenetherlands🇳🇱 #forthewin #telaviv #israel #fenderstratocaster #fenderguitars #duncanlaurence #femalemusician #femaleguitarist #stagephotography #sessionmusician #esf19 #ned #esc19 #dutchdelegation

A post shared by CARLOTA LÓPEZ 🎸 (@carlotalopezvdlogt) on

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.