skip to Main Content
Songfestival winnaar Duncan met Spaanse op podium
Instagram Carlota

Songfestival winnaar Duncan met Spaanse op podium

TARRAGONA – Duncan de Moor (Laurence) wist afgelopen weekend voor het eerst in 44 jaar voor Nederland het Eurovisiesongfestival te winnen. Dat is een hele prestatie en na de bekendmaking werd dat op het podium in Tel Aviv gevierd. Duncan stond samen met Ilse de Lange, andere leden van het team en een uit Salou afkomstige Spaanse/Catalaanse vrouw feest te vieren.

Uiteraard heeft het niet zo’n grote succes van de Spaanse inzending Miki de Spaanse kranten gehaald en was ook de naam ‘Duncan’ en ‘Holanda’ overal te lezen. In Catalonië wordt echter ook gesproken over de 24-jarige Carlota Lopez Van de Logt die plots ook landelijk bekend is geworden in Catalonië en Spanje.

Carlota López kwam op 18-jarige leeftijd naar Tilburg in Nederland en volgde, na een opleiding aan de Escuela Municipal de Música in Salou en het Conservatorium in Vila-seca, een opleiding aan de Rockacademie in Utrecht. Duncan begeleidde de Spaanse studente de eerste dagen op de Rockacademie waarna een speciale band ontstond tussen beide musici.

Carlota is nu de gitarist van de band The Slick and Suites die in januari 2013 op de Rockacademie werd opgericht en waar Duncan de zanger en oprichter van is. Sindsdien treden Carlota en Duncan samen op en begeleidde de Spaanse collega muzikant en vriendin Duncan o.a. bij het programma The Vocie of Holland en dit jaar ook bij het Eurovisiesongfestival waardoor ze een plaats verdiende op het podium in Tel Aviv.

View this post on Instagram

Tel Aviv, 16/05/2019. 2e HALVE FINALE. @itsduncanlaurence papi, je hebt ze. Je hebt ze al gepakt, je hebt het allemaal in jou, je bent een ster geboren🌟. Als iemand een voorbeeld is van mijn levensmotto "geluk wacht niet op jou, geluk maak je zelf", dan ben jij het wel. GENIET, VRIEND💙 we zijn oneindig trots op elk ding wat je doet. Want je doet het allemaal ook nog F*CKING GOED GEK! Blijf alsjeblieft voor altijd zo fijn☀️ Ik hou van je, voor altijd!🥰🇳🇱💪🏾👑 | 📸 @by_estherveen 😘 • • • • • • • • #eurovision2019 #eurovisionsongcontest #songcontest #teamduncan #thenetherlands🇳🇱 #forthewin #telaviv #israel #fenderstratocaster #fenderguitars #duncanlaurence #femalemusician #femaleguitarist #stagephotography #sessionmusician #esf19 #ned #esc19 #dutchdelegation

A post shared by CARLOTA LÓPEZ 🎸 (@carlotalopezvdlogt) on

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken