Over 10 tot 15 jaar worden er geen sigaretten meer gerookt in Spanje

Over 10 tot 15 jaar worden er geen sigaretten meer gerookt in Spanje
Beeld: 123rf

Over 10 tot 15 jaar worden er geen sigaretten meer gerookt in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De algemeen Directeur van Philip Morris in Spanje en Portugal weet het zeker, over 10 tot 15 jaar worden er in Spanje geen sigaretten meer gerookt. Enrique Jiménez kijkt alvast vooruit terwijl Philip Morris wereldwijd al bezig is met de ontwikkeling van rookvrije alternatieven voor de traditionele ‘cigarillos’.

De toekomst over 10 tot 15 jaar ziet er rookvrij uit in Spanje en op veel andere plaatsen op de wereld. Een van werelds grootste sigarettenfabrikanten Philip Morris weet dat zeker en daarom werkt men al aan alternatieven voor de sigaretten. 

Volgens Philip Morris is het einde van de sigaret niet alleen realistisch maar gaat dat ook zeker gebeuren, en wel over 10 tot 15 jaar. Philip Morris is al enkele jaren bezig met de ontwikkeling van innovatieve rookvrije producten die de verbranding moet elimineren.

Het doel is om de sigarettenrook uit de wereld te bannen maar tegelijkertijd de consument en roker een volwaardig minder schadelijk en gezonder alternatief te bieden. Daar is de wetenschap al tientallen jaren mee bezig en ook Philip Morris zit niet stil met circa 1.000 wetenschappers die aan de rookvrije sigaret werken.

Het is nog een lange weg te gaan en of de 10 tot 15 jaar gehaald gaat worden is nu nog de vraag. Feit is dat op dit moment nog steeds 22% van de bevolking in Spanje dagelijks een sigaret rookt terwijl 2% zegt zeer sporadisch een sigaret te roken. Daar staat tegenover dat 25% van de inwoners van Spanje aangeeft een voormalige roker te zijn.

In concrete cijfers kan gesproken worden van 8,6 miljoen inwoners van Spanje die dagelijks tenminste één sigaret roken. Het aantal gestopte rokers is gestegen naar 9,8 miljoen terwijl het aantal niet rokers 19,8 miljoen inwoners van Spanje is. Ongeveer 25% van de mannen is een regelmatige roker terwijl dat percentage bij vrouwen 18% is (meest recente cijfers uit 2018)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.