Turismo Rural hoofdstad 2021 van Spanje is: Olvera (Cádiz)

Turismo Rural hoofdstad 2021 van Spanje is: Olvera (Cádiz)
Beeld: Olvera / 123rf

Turismo Rural hoofdstad 2021 van Spanje is: Olvera (Cádiz)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De lezers hebben hun stem uitgebracht en EscapadaRural heeft de uitslag bekend gemaakt. Het dorp Olvera in de provincie Cadiz (Andalusië) heeft de titel Capital del Turismo Rural 2021 gewonnen. Olvera volgt daarmee de 2020 winnaar Potes in Cantabrië op als de hoofdstad van het plattelandstoerisme 2021 in Spanje.

Dit jaar zal naar alle waarschijnlijk opnieuw een jaar van het Turismo Rural ofwel plattelandstoerisme gaan worden in Spanje. Veel inwoners van Spanje zullen ook dit jaar in plaats van de drukke kustplaatsen met overvolle (als dat al mogelijk is dit jaar) stranden naar de kleinere dorpen in de plattelandsregio’s gaan voor de jaarlijkse zomervakantie. Net zoals andere jaren werd dit jaar ook weer voor de vijfde keer gezocht naar de ‘Capital del Turismo Rural 2021’ en op 18 mei werd de winnaar bekend.

Dit jaar mag het dorp Olvera in de provincie Cádiz in Andalusië zichzelf de hoofdstad van het Spaanse plattelandstoerisme noemen, een hele eer voor een prachtig dorp. Net zoals andere jaren waren er ook dit jaar weer 10 kanidaten voor de titel maar slechts één dorp kreeg de meeste stemmen.

Olvera (Cádiz) kreeg 18% van de 120.781 stemmen terwijl de nummer twee Daroca (Zaragoza) 15,5% van de stemmen kreeg en de nummer drie Yeste (Albacete) 14% van de stemmen. 

Andere stemmen gingen naar Taramundi (Asturië) met 11,5%, Cuacos de Yuste (Cáceres) met 11%, Aia (Guipúzcoa) met 9,1%, Chelva (Valencia) met 6,6%, Sepúlveda (Segovia) met 6,1%, Ortigueira (A Coruña) met 5,1% en La Baronia de Rialb (Lerida) met 3,1% van de stemmen.

Dit jaar brachten 120.781 deelnemers hun stem uit, een stijging van 28% ten opzichte van de 2020-editie toen er 95.545 stemmers meededen. In 2019 waren dat nog 48.877 stemmers, in 2018 waren dat 56.287 stemmers en het eerste jaar in 2017 waren er dat 30.427 stemmers.

In de editie van 2020 was Potes in Cantabrië gekozen als plattelandstoerisme hoofdstad. In 2019 was Santillana del Mar in Cantabrië de winnaar en in 2018 was dat Aínsa in de provincie Huesca in Aragón. In 2017 was de ‘Capital del Turismo Rural’ Sigüenza in de provincie Guadalajara in Castilla-La Mancha.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.