Search
menu
Search

Dief betrapt terwijl hij aan het uitrusten was in het huis dat hij beroofde in Valencia

Dief betrapt terwijl hij aan het uitrusten was in het huis dat hij beroofde in Valencia
Beeld: via canva.com

Dief betrapt terwijl hij aan het uitrusten was in het huis dat hij beroofde in Valencia

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Bewoners van Cullera (Valencia) hebben een vermoedelijke dief betrapt terwijl deze aan het uitrusten was in het huis dat hij aan het beroven was. De Guardia Civil begon de operatie ‘Latacer’ toen ze melding kregen van zes berovingen met geweld in hetzelfde wooncomplex in Cullera op 31 maart. 

Nadat de bewoners de aangiftes hadden gedaan, gingen de agenten naar de plaats delict om een eerste inspectie te doen en om duidelijk te krijgen wat er precies was gebeurd. 

De ‘Modus operandi’ van de dader bestond er uit om de luiken van de huizen te forceren en daarna de deur van het huis open te breken waarna hij de woning binnentrad en verschillende waardevolle en persoonlijke bezittingen stal. Zo nam hij uit één van de woningen een set sleutels mee die bij een huis van de buren hoorde, waarmee hij vervolgens dat huis binnen kon treden. In die woning, waarvan hij een sleutel had, sloeg hij de gestolen spullen op en hij rustte er zelfs even uit. Op dat moment werd hij verrast door enkele bewoners, die vervolgens de eenheid van de Guardia Civil inlichten. 

De man trachtte vervolgens te vluchten, maar liet daarbij de gestolen spullen achter, die vervolgens weer naar hun rechtmatige eigenaren konden worden teruggebracht. Daarnaast had hij ook zijn identificatiebewijs laten liggen. 

Uiteindelijk kon de politie de man aanhouden. Het ging om een Spaanse man van 56 jaar die nu wordt aangeklaagd voor zes berovingen met geweld. De gestolen spullen waren onder andere kledingstukken van bekende merken, schoenen, alcoholische dranken, eten, een computer, tablets en videocamera’s.

Ga naar de inhoud