Man doodt twee kleinkinderen en pleegt zelfmoord na gijzeling in Granada

Man doodt twee kleinkinderen en pleegt zelfmoord na gijzeling in Granada
Beeld: Ministerio de Interior / web

Man doodt twee kleinkinderen en pleegt zelfmoord na gijzeling in Granada

In Huétor Tájar (Granada) heeft een 72-jarige man een tragisch incident veroorzaakt door zijn twee kleinkinderen, van 10 en 12 jaar, om te brengen en daarna zelfmoord te plegen. Dit gebeurde na een gijzeling in zijn woning gedurende de nacht. Eerder, in maart, waren de vrouw en dochter van de man, die ook de moeder van de kinderen was, overleden bij een auto-ongeluk. De man bestuurde zelf de auto die tegen een muur botste.

De gebeurtenissen vonden plaats rond 21.40 uur op 19 mei. De politie kreeg toen een melding van een gewapende man die zich had verschanst in een huis in Huétor Tájar met twee kinderen. De man, waarschijnlijk erg van streek, had een wapen en bedreigde de kinderen.

De agenten wisten dat de situatie levensgevaarlijk was. Ze bleven de gehele nacht in de buurt van de woning, terwijl de vermoedelijke schutter zichzelf en de kinderen binnenshuis had opgesloten. De angst in de omgeving was voelbaar, terwijl de politie probeerde contact met de man te krijgen en de kinderen te redden.

De politie ging pas de ochtend na het horen van schoten het huis binnen. Zij troffen daar de lichamen aan van een man en twee kinderen. De man had zijn kinderen om het leven gebracht en daarna zichzelf. Het verdriet en de schok over de dood van de kinderen is groot in de gemeenschap.

De man heeft eerder dit jaar een groot verlies geleden. Zijn vrouw en dochter kwamen om bij een verkeersongeluk waarbij hun auto tegen een muur botste. Hij reed de auto, overleefde het ongeval, maar verloor zijn vrouw en dochter. Dit had een grote impact op zijn geestelijke gezondheid en heeft mogelijk bijgedragen aan andere tragische gebeurtenissen in zijn gezin.

De gemeenschap van Huétor Tájar is diep geschokt door de gebeurtenissen. De dood van de twee kinderen heeft veel verdriet veroorzaakt en men probeert te begrijpen hoe zoiets kon gebeuren. De nabestaanden van de slachtoffers, familieleden en vrienden worstelen met het verdriet en de onverwerkte rouw.

De politie onderzoekt momenteel de omstandigheden van de tragische gebeurtenissen in Huétor Tájar. De rechercheurs proberen te achterhalen wat de redenen waren voor de tragische daad en de daaropvolgende zelfmoord van de man. 

Ga naar de inhoud