skip to Main Content
Fake Brits news over terroristische aanslagen in Spanje
Archieffoto

Fake Brits news over terroristische aanslagen in Spanje

MADRID – Het is de Britse pers gelukt om massaal fake news over de dreiging van terroristische aanslagen op Spaans grondgebied te verspreiden. Het is niet duidelijk of hier sprake is van opzet of dat men de Spaanse berichtgevingen omtrent de ‘operación verano’ waarbij er tijdens de zomermaanden meer politie op straat te zien is in Spanje verkeerd heeft geïnterpreteerd. Overigens heeft Spanje nog steeds een terrorisme alarm niveau 4 maar is dat niet, zoals in de Britse pers staat, recent verhoogd naar niveau 5.

Naast de Britse kranten zijn er ook kranten en websites in andere landen waaronder Nederland en België die het Britse nieuws klakkeloos hebben overgenomen zonder achter de feiten aan te gaan. Feit is dat de ‘operación verano’ van de Spaanse veiligheidsinstanties een politieoperatie is die reeds 10 jaar plaatsvindt om de veiligheid op straat tijdens de zomermaanden te garanderen.

Deze zomer heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken 44.700 politieagenten, waarvan 22.700 Policía Nacional en 22.000 Guardia Civil, paraat voor de drukke zomermaanden, met name in de toeristische gebieden. Vanaf 1 juli zullen deze agenten de veiligheid waarborgen op straat tijdens de ‘operación verano’.

Het is de Britse pers die of dit verkeerd heeft geïnterpreteerd en er vanuit gaat dat er een terroristische aanslag op komst is in Spanje of, zoals velen denken, is dit nieuws met opzet via meer dan 45 Britse kranten verspreid om een slecht imago van Spanje te creëren. Vanwege dit laatste punt heeft men in Spanje reeds contact gezocht met de Britse ambassade om te vragen om maatregelen.

Jaarlijks komen er meer dan 19 miljoen Britten op vakantie naar Spanje en negatief nieuws over het land, en al helemaal als het om terroristische aanslagen gaat, is slecht voor de toeristenindustrie. Men vraagt zich dan ook af wie er achter deze fake news berichten zitten, zijn het andere landen, belangengroepen, de Britse reisbureaus die liever hun toeristen naar andere landen zien gaan ….

Voorbeeld van het Fake News is de krant The Sun, The Mirror, en als je hier zoekt op Google.

Fake Brits news over terroristische aanslagen in Spanje

UH Noticias

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Het is allemaal erg triest, vooral omdat er tijdens de vakantie periode zoveel meer politie nodig is om de dronken en baldadige toeristen op te pakken.
  Ook erg triest dat de tegenwoordige, vooral jeugd, de vakantie periode zien als een tijd om eens flink ” de beest uit te hangen” en noet zoals de meesten genieten van zo’n, zee en culinaire geneugten.
  Overal zit schorum onder de mensen, zowel, Duits, Belgisch, Engels en Nederlands en dat is nooit goed te praten!
  Ik wens de politie dan ook veel succes toe deze periode.

  1. Alle toeristen zijn welkom in Spanje maar de Britten komen hier met het idee dat Spanje wen arm land is en dat de spanjaarden dom en achterlijk zijn……. En daarom het eenige wat ze doen hier is alcohol drinken totdat ze zo dronken zijn dat ze op straat moeten overgeven…..Daarvoor kunnen ze echt naar Egypte gaan of zo want we zijn het hier zat om met dronken agressieve toeristen op straat te zien….. Heb je ooit een spaanse toerist in Engeland of Nederland agressief of stomdronken op straat gezien?

 2. De grootste Engelse krant, de Sun, is in handen van Rupert Murdoch. Dit is niet de eerste keer dat dit blad fake news publiceert! Ze doen letterlijk alles om de verkoop, en daarmee de reclame inkomsten, te maximaliseren!!

 3. Er is in ieder land kaf onder het koren te vinden hetgeen geen reden mag zijn om de gehele bevolking van een land te verketteren. Wel is het een tekort aan professionaliteit van opniegevers als zij niet of onvoldoende hun informatiebronnen op feitelijkheid te controleren en klakkeloos eigen interpretaties gaan publiceren. Die in dit geval onterecht de belangen van Spanje als vakantieland financieel qua inkomsten te ondermijnen.

 4. Misschien is een deel van de Britten, balkonhoppers, comazuipers en andere losgeslagen westerlingen wel degelijk aanzien als terroristen in Spanje?

 5. Steeds het nieuws verifiëren. Het kan fake zijn of men geeft er een bepaalde draai aan zodanig dat het nieuws niet correct wordt weergegeven en men het anders interpreteert.
  Massaal ‘fake news’ weergeven heeft dan wel een bedoeling.

  1. En stil. Laten we wel wezen, er zijn een hoop mondjes die gevuld worden dankzij Britse toeristen. Als de Britten niet meer komen, scheelt dat heel veel inkomsten die hard nodig zijn. Hoewel ik blij dat ik niet in het massatoerisme zit (drank, drugs, en snel geld), ben ik ontzettend blij met de “normale” Britten die onze stad bezoeken, al dan niet via de cruiseschepen. Die zijn enorm belangrijk voor onze stad. Ik vind daarom deze reactie kortzichtig, ongenuanceerd en dom.

 6. Fake nieuws kan schadelik zijn, de Britse pers zou beter moeten opletten en zuiver nieuws brengen, miss Megan Marble is ook al negatief in het nieuws…. Een goede krant onwaardig !

 7. Graag zsm een harde brexit, de Kanaaltunnel volstorten met beton en dit land daarna volledig negeren. Lijkt me heel verstandig.

  1. Ik heb geen problemen met de Britten de mensen die dat wel hebben moeten zelf maar in een hutje op de hei gaan wonen. Ik schaam mijzelf hier wel voor de Nederlanders die zich zeer onbeschoft en arrogant gedragen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken