Toeristen zwemmen met walvis bij Sóller in Mallorca

Toeristen zwemmen met walvis bij Sóller in Mallorca
Beeld: Voorbeeldfoto / Pixabay

PALMA – Enkele toeristen die aan het snorkelen waren voor de kust van Puerto de Sóller op het Balearen eiland Mallorca kunnen hun geluk niet op. Terwijl ze lekker dobberden in de Middellandse Zee dook er plots een jong exemplaar van een rustig zwemmende walvis op. Uiteraard werd het moment door de hoofdrolspelers op video vastgelegd en gedeeld op sociale media.

Volgens de regionale krant Diario de Mallorca gaat het om een ongeveer negen meter lange potvis (cachalote). De zwemmers werden verrast door het bezoek van de walvis toen ze in een bootje zaten voor de kust van Puerto de Sóller. Ondanks alle commotie en emotie bij de ‘mensen’ besloot de walvis rustig zijn gangetje te gaan en langs de boot te zwemmen alsof er niets aan de hand was.

Volgens specialisten is het niet vreemd om walvissen en dolfijnen tegen te komen rond deze tijd van het jaar in de Middellandse Zee en dus ook bij de Balearen eilanden. De kans om samen met deze dieren te zwemmen is echter wel kleiner want zelden komen ze dicht in de buurt van de kust en men dient op het juiste moment op de juiste plaats te zijn.

In ieder geval hebben deze al snorkelende zwemmers de dag van hun leven gehad en kunnen ze verder vertellen dat ze met een walvis hebben gezwommen. Dat kan natuurlijk niet iedereen zeggen.

Eind april dit jaar vond er een botsing plaats tussen een reeds overleden walvis en een ferry die het parcours Palma de Mallorca-Valencia aflegde. De kapitein van de boot besloot om het lichaam van de ongeveer zes meter lange walvis mee te slepen naar de haven van Valencia.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Prachtig. Ik was toevallig vorige week nog in Puerto de Sóller. Wat een idyllisch leuk plaatsje is dat zeg. En een historisch treintje.
Maar dat moet ik helaas afraden ivm enorme wachttijden. De trein is te klein om massatoerisme aan te kunnen.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.