Toeristen zwemmen met walvis bij Sóller in Mallorca

Oeps ... foto ontbreekt!

Toeristen zwemmen met walvis bij Sóller in Mallorca

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Enkele toeristen die aan het snorkelen waren voor de kust van Puerto de Sóller op het Balearen eiland Mallorca kunnen hun geluk niet op. Terwijl ze lekker dobberden in de Middellandse Zee dook er plots een jong exemplaar van een rustig zwemmende walvis op. Uiteraard werd het moment door de hoofdrolspelers op video vastgelegd en gedeeld op sociale media.

Volgens de regionale krant Diario de Mallorca gaat het om een ongeveer negen meter lange potvis (cachalote). De zwemmers werden verrast door het bezoek van de walvis toen ze in een bootje zaten voor de kust van Puerto de Sóller. Ondanks alle commotie en emotie bij de ‘mensen’ besloot de walvis rustig zijn gangetje te gaan en langs de boot te zwemmen alsof er niets aan de hand was.

Volgens specialisten is het niet vreemd om walvissen en dolfijnen tegen te komen rond deze tijd van het jaar in de Middellandse Zee en dus ook bij de Balearen eilanden. De kans om samen met deze dieren te zwemmen is echter wel kleiner want zelden komen ze dicht in de buurt van de kust en men dient op het juiste moment op de juiste plaats te zijn.

In ieder geval hebben deze al snorkelende zwemmers de dag van hun leven gehad en kunnen ze verder vertellen dat ze met een walvis hebben gezwommen. Dat kan natuurlijk niet iedereen zeggen.

Eind april dit jaar vond er een botsing plaats tussen een reeds overleden walvis en een ferry die het parcours Palma de Mallorca-Valencia aflegde. De kapitein van de boot besloot om het lichaam van de ongeveer zes meter lange walvis mee te slepen naar de haven van Valencia.

Ga naar de inhoud