Toeristen zwemmen met walvis bij Sóller in Mallorca

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Toeristen zwemmen met walvis bij Sóller in Mallorca
Beeld: Voorbeeldfoto / Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Enkele toeristen die aan het snorkelen waren voor de kust van Puerto de Sóller op het Balearen eiland Mallorca kunnen hun geluk niet op. Terwijl ze lekker dobberden in de Middellandse Zee dook er plots een jong exemplaar van een rustig zwemmende walvis op. Uiteraard werd het moment door de hoofdrolspelers op video vastgelegd en gedeeld op sociale media.

Volgens de regionale krant Diario de Mallorca gaat het om een ongeveer negen meter lange potvis (cachalote). De zwemmers werden verrast door het bezoek van de walvis toen ze in een bootje zaten voor de kust van Puerto de Sóller. Ondanks alle commotie en emotie bij de ‘mensen’ besloot de walvis rustig zijn gangetje te gaan en langs de boot te zwemmen alsof er niets aan de hand was.

Volgens specialisten is het niet vreemd om walvissen en dolfijnen tegen te komen rond deze tijd van het jaar in de Middellandse Zee en dus ook bij de Balearen eilanden. De kans om samen met deze dieren te zwemmen is echter wel kleiner want zelden komen ze dicht in de buurt van de kust en men dient op het juiste moment op de juiste plaats te zijn.

In ieder geval hebben deze al snorkelende zwemmers de dag van hun leven gehad en kunnen ze verder vertellen dat ze met een walvis hebben gezwommen. Dat kan natuurlijk niet iedereen zeggen.

Eind april dit jaar vond er een botsing plaats tussen een reeds overleden walvis en een ferry die het parcours Palma de Mallorca-Valencia aflegde. De kapitein van de boot besloot om het lichaam van de ongeveer zes meter lange walvis mee te slepen naar de haven van Valencia.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.