Discotheken op Ibiza en Mallorca mogen niet open deze zomer

Discotheken op Ibiza en Mallorca mogen niet open deze zomer
Beeld: Freepik

Discotheken op Ibiza en Mallorca mogen niet open deze zomer

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Ibiza en delen van Mallorca staan uiteraard bekend als feestparadijzen met de bekende discotheken die voor het nachtelijke plezier zorgen maar de corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat de vakantie op Ibiza en Mallorca dit jaar wellicht iets anders zal worden. De regionale overheid van de Balearen eilanden heeft namelijk besloten dat uitgaans lokalen groter dan 300 m2 niet open mogen gaan deze zomer. 

In de nationale pers wordt er geschreven over ‘macrodiscotecas’ ofwel grote discotheken zoals de beroemde Pachá, Amnesia, Privilege, Space en Ushuaia op Ibiza. De regionale overheid op de Balearen staat voorlopig alleen toe dat lokalen kleiner dan 300 m2 open mogen gaan.

Deze maatregelen heeft niet alleen een invloed op het nachtvertier in de West End op Ibiza maar ook op Mallorca in Magaluf en Platja de Palma waar de discotheken of lokalen van meer dan 300 m2 niet open mogen gaan.

Op de Balearen is men namelijk bang dat de discotheken waar flink gefeest wordt de grote brandhaarden worden van corona besmettingen. Daarnaast meent de regionale overheid dat de controle en naleving van de corona-maatregelen moeilijk te handhaven zijn in dit soort lokalen.

Logischerwijze zijn de eigenaren van discotheken en bars in West End op Ibiza, Magaluf en Platja de Palma op Mallorca het niet eens met deze maatregel. Lokalen kleiner dan 300 m2 mogen wel open maar tot 2:00 uur maximaal en met een beperkte capaciteit.

Andere maatregelen

Zondag begint op de Balearen eilanden de zogenaamde ‘nieuwe normaliteit’ met enkele regionale maatregelen die alleen gelden op de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Elke autonome regio in Spanje zal eigen regels opstellen.

Vanaf maandag mogen lokalen kleiner dan 300 m2 opengaan met de bar open tot 22 uur terwijl de sluitingstijd 2 uur ‘s nachts is. De terrassen mogen wel open maar met maximaal 100 personen die moeten zitten aan tafels die onderling op een afstand van 1,5 meter moeten staan.

Party-boats mogen niet deze zomer. In bars en discotheken mag niet gedanst worden, dat wil zeggen de dansvloeren mogen wel gebruikt worden voor tafels en stoelen maar niet om te dansen. 

Bars en restaurants mogen 75% van de normale toegestane capaciteit binnen hebben met altijd de handhaving van 1,5 meter afstand. Alle horecagelegenheden moeten om 2 uur ‘s nachts gesloten zijn.

Ga naar de inhoud