Lloret de Mar biedt mogelijkheid aan toeristen en inwoners om coronatest te laten afnemen

Lloret de Mar biedt mogelijkheid aan toeristen en inwoners om coronatest te laten afnemen
Beeld: Lloret de Mar / 123rf

Lloret de Mar biedt mogelijkheid aan toeristen en inwoners om coronatest te laten afnemen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – De gemeente Lloret de Mar aan de Costa Brava wil het de nationale en met name internationale toeristen zo makkelijk mogelijk maken om naar de populaire badplaats te komen. Daarom is er deze zomer een speciale plaats waar toeristen en inwoners van Lloret de Mar maar ook personeel dat in het toerisme werkt terecht kan voor coronatests.

De gemeente en de Gremio de Hostelería (horeca vereniging) bieden de mogelijkheid om deze zomer van maandag tot en met zaterdag (zondag gesloten) zonder afspraak een PCR-test of antigeentest te laten afnemen in de badplaats.

Deze zijn niet gratis maar worden wel tegen een speciaal tarief aangeboden. De PCR-test heeft een prijs van 52 euro met dezelfde dag nog de uitslag en een antigeentest kost 20 euro met onmiddellijk de testuitslag.

Het is de eerste keer in Spanje dat een toeristische gemeente de mogelijkheid biedt aan toeristen, inwoners en personeel in het toerisme om coronatests te laten afnemen tegen gereduceerde prijzen.

Het is mogelijk om van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 10.30 uur en op zaterdag tussen 8.30 en 9.30 uur zonder afspraak een coronatest te laten afnemen.

In het geval van een 52 euro kostende PCR-test is de uitslag tussen 19 en 20 uur dezelfde dag bekend. Deze wordt per e-mail verstuurd.

In het geval van een 20 euro kostende antigeentest is de uitslag al binnen 15 minuten bekend omdat dit een zogenaamde sneltest is. 

Weliswaar kan iedereen zonder afspraak een coronatest laten afnemen, het is echter voor groepen ook mogelijk om een dag en tijd te reserveren via telefoon of e-mail.

Meer informatie is HIER op de speciale website te vinden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.