Lloret de Mar biedt mogelijkheid aan toeristen en inwoners om coronatest te laten afnemen

Lloret de Mar biedt mogelijkheid aan toeristen en inwoners om coronatest te laten afnemen
Beeld: Lloret de Mar / 123rf

Lloret de Mar biedt mogelijkheid aan toeristen en inwoners om coronatest te laten afnemen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – De gemeente Lloret de Mar aan de Costa Brava wil het de nationale en met name internationale toeristen zo makkelijk mogelijk maken om naar de populaire badplaats te komen. Daarom is er deze zomer een speciale plaats waar toeristen en inwoners van Lloret de Mar maar ook personeel dat in het toerisme werkt terecht kan voor coronatests.

De gemeente en de Gremio de Hostelería (horeca vereniging) bieden de mogelijkheid om deze zomer van maandag tot en met zaterdag (zondag gesloten) zonder afspraak een PCR-test of antigeentest te laten afnemen in de badplaats.

Deze zijn niet gratis maar worden wel tegen een speciaal tarief aangeboden. De PCR-test heeft een prijs van 52 euro met dezelfde dag nog de uitslag en een antigeentest kost 20 euro met onmiddellijk de testuitslag.

Het is de eerste keer in Spanje dat een toeristische gemeente de mogelijkheid biedt aan toeristen, inwoners en personeel in het toerisme om coronatests te laten afnemen tegen gereduceerde prijzen.

Het is mogelijk om van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 10.30 uur en op zaterdag tussen 8.30 en 9.30 uur zonder afspraak een coronatest te laten afnemen.

In het geval van een 52 euro kostende PCR-test is de uitslag tussen 19 en 20 uur dezelfde dag bekend. Deze wordt per e-mail verstuurd.

In het geval van een 20 euro kostende antigeentest is de uitslag al binnen 15 minuten bekend omdat dit een zogenaamde sneltest is. 

Weliswaar kan iedereen zonder afspraak een coronatest laten afnemen, het is echter voor groepen ook mogelijk om een dag en tijd te reserveren via telefoon of e-mail.

Meer informatie is HIER op de speciale website te vinden.

Ga naar de inhoud