Search
menu
Search

Eindelijk …. de zomer gaat officieel beginnen, ook in Spanje!

Oeps ... foto ontbreekt!

Eindelijk …. de zomer gaat officieel beginnen, ook in Spanje!

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op woensdag 21 juni om 16.58 uur begint officieel de zomer. In Spanje kan men op veel plaatsen al enkele weken genieten van zomerse temperaturen, maar de komende 93 dagen en 16 uur en tot 23 september om 03.50 uur is het officieel zomer waarmee de vreemde lente met meerdere hitte en regen die op zondag 20 maart begon, wordt afgesloten.

Het astronomisch bepaalde begin van de zomer (verano) is de zomerzonnewende op 21 juni op het noordelijk halfrond en op 21 december op het zuidelijk halfrond. De zon gaat dan door het zomerpunt, de zon bereikt die dag de hoogste stand boven de horizon en de dag duurt het langst.

De zomer (verano) eindigt met het begin van de herfst (otoño) op 23 september op het noordelijk halfrond en 21 maart op het zuidelijk halfrond. De zomer volgt op de lente (primavera) die op zondag 20 maart om 22.24 uur begon en een duur had van 92 dagen.

Om praktische redenen begint de meteorologische zomer eerder, op 1 juni op het noordelijk halfrond en op 1 december op het zuidelijk halfrond. Deze duurt dan tot 1 september respectievelijk 1 maart.

De zomer kenmerkt zich op het noordelijk halfrond door relatief hoge temperaturen, langer daglicht en het vaker voorkomen van onweer, ook in Spanje zoals in de maand augustus waar zomerse (vaak heftige) buien mogelijk zijn.

Verder is er in het eerste deel van de zomer (zeg maar lente want als de temperaturen oplopen wordt het droger) veel bloeiende natuur. De zomer is ook het seizoen met de voor de meeste mensen langste vakantie van het jaar: de zomervakantie die voor Spaanse scholieren bijna drie maanden duurt.

Ga naar de inhoud