Zoektocht naar vermist hoofd van vermoorde 65-jarige vrouw in Madrid

Zoektocht naar vermist hoofd van vermoorde 65-jarige vrouw in Madrid
Beeld: via canva.com

Zoektocht naar vermist hoofd van vermoorde 65-jarige vrouw in Madrid

De gruwelijke moord op 65-jarige Soledad M.A. door haar 53-jarige echtgenoot Jorge Ramón D. in Soto del Real, nabij Madrid, heeft het hele land geschokt. De Guardia Civil doet er alles aan om het vermiste hoofd van Soledad te vinden. Deze zaak is een nieuw en tragisch hoofdstuk in het verhaal van huiselijk geweld in Spanje.

Jorge Ramón, een voormalige agent van de lokale politie, en Soledad waren al enige tijd bezig met een scheiding, maar er waren nooit eerdere meldingen van mishandeling geweest. Geen van beiden stond geregistreerd in het VioGén-systeem, het Spaanse waarschuwingssysteem voor slachtoffers van huiselijk geweld.

Het stel had een zoon samen en Soledad had nog twee dochters uit een eerdere relatie. De relatie tussen Jorge en Soledad was al langere tijd moeizaam. Ze leefden steeds meer gescheiden levens en Soledad bracht regelmatig tijd door bij haar dochter in Londen om even afstand te nemen.

Ondanks de gespannen situatie waren er nooit klachten of aangiften geweest van huiselijk geweld. Soledad had nooit iets verteld over eventueel gewelddadig gedrag van Jorge. Het echtpaar was officieel bezig met de scheiding, hoewel de details hiervan niet bekend zijn.

Volgens de eerste bevindingen van het onderzoek heeft Jorge eerst Soledad doodgeschoten en haar daarna onthoofd. Hij zou vervolgens haar hoofd naar een andere plek hebben gebracht, voordat hij zelfmoord pleegde.

De autoriteiten zijn er stellig van overtuigd dat Jorge het hoofd van Soledad heeft verborgen. De zoektocht hiernaar is in volle gang. De Guardia Civil doet er alles aan om dit laatste deel van het gruwelijke misdrijf op te helderen.

De autoriteiten vermoeden dat Jorge en Soledad al ongeveer 48 uur dood waren voordat hun lichamen werden gevonden. Het was een van de dochters van Soledad die alarm sloeg, nadat ze dagen geen contact meer had gehad met haar moeder. Ze deelde haar zorgen eerst met haar tante, voordat ze de Guardia Civil belde.

Toen de Guardia Civil aankwam bij de woning troffen ze de lichamen aan. Het lichaam van Soledad lag in de garage, terwijl dat van Jorge in een slaapkamer op de bovenverdieping werd gevonden.

Mocht deze zaak als een femicide worden bestempeld, dan is dit de eerste vrouwenmoord die in 2024 in de Madrid regio is geregistreerd. In totaal zijn er sinds 2003 al 1259 vrouwen door hun partner of ex-partner vermoord.

Ga naar de inhoud