Tweede HEMA winkel in Barcelona feestelijk geopend

Wikimedia
Beeld: Wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – De Catalaanse hoofdstad heeft er een nieuwe HEMA vestiging bijgekregen. Naast de HEMA winkel nabij de Ramblas in het centrum van Barcelona, heeft de Nederlandse keten nu een nieuwe winkel geopend in het Centro Comercial Les Glories winkelcentrum, gelegen naast de Torre Agbar. Deze winkel werd op woensdag 19 juli feestelijk geopend en is te vinden in een lokaal in het winkelcentrum aan de Avinguda Diagonal 208 in Barcelona.

De nieuwe HEMA winkel in Barcelona is alweer de zevende winkel in Spanje waarbij er 5 te vinden zijn in Madrid en 2 in Barcelona. De eerst HEMA winkel in Spanje werd geopend in Madrid in 2014 waarna deze stad er nog eens 4 bijgekregen. In 25 mei 2016 opende de HEMA de eerste winkel buiten de Spaanse hoofdstad en dat gebeurde in de Calle de Portaferrissa nummer 16, een zijstraat van de beroemde Ramblas in Barcelona. Deze winkel was bij opening meteen de grootste winkel van het land. De eerste winkel in Barcelona is niet alleen een succes bij de Nederlanders die van heinde en ver naar de Catalaanse stad komen maar ook bij de Catalanen en Spanjaarden die woonachtig zijn in Barcelona en omgeving.

Nu heeft Barcelona er dus een tweede winkel bij gekregen in het winkelcentrum Centro Comercial Glories, gelegen in de Sant Martí wijk en niet ver van de kleurige Torre Agbar toren. De HEMA zal niet de enige Nederlandse winkel zijn in dit winkelcentrum aangezien C&A er ook al jarenlang aanwezig is. Daarnaast zijn alle belangrijke Spaanse kledingmerken aanwezig en ook de Fnac etc.

Derde winkel

Op Internet en Facebook hebben we echter gezien dat er in september van dit jaar nog een derde HEMA vestiging in Barcelona bij gaat komen. Deze zal gelegen zijn in de Carrer Pelai nabij de Plaza Catalunya in het centrum van Barcelona. Dit nieuws is alleen nog niet officieel bevestigd dus als iemand meer informatie heeft, dan mag dat onder het artikel geplaatst worden.

Spaans publiek

HEMA heeft al vanaf het begin in 2014 met de opening van de eerste winkel in Madrid aangegeven dat ze niet voor de Nederlanders gaan in Spanje, dat wil zeggen, het assortiment van de Spaanse winkels is iets anders dan wat men gewend is in Nederland. De HEMA wil de Spaanse markt veroveren met de typische HEMA producten waar de rookworsten en tompoucen voorlopig nog steeds niet tussen zitten ?

Het lijkt echter wel een succes want in Madrid worden de vijf winkels goed bezocht en worden met name cosmetica spullen, stroopwafels en de ontbijtkoek goed verkocht. Ook de winkel in Barcelona wordt goed bezocht door de Spanjaarden/Catalanen die hun ogen uitkijken vanwege de leuke en eerlijk geprijsde producten van de HEMA. Daarnaast komen er ook veel Nederlanders van heinde en ver en natuurlijk uit Barcelona en omgeving naar de HEMA toe om hun geliefde artikelen te kopen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.