Politie redt 397 honden uit een illegale fokkerij in Vinaros

Oeps ... foto ontbreekt!

Politie redt 397 honden uit een illegale fokkerij in Vinaros

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CASTELLÓN – De Guardia Civil politie heeft in een illegaal opgezette hondenfokkerij in de gemeente Vinaros in de provincie Castellón 397 volwassen en puppy honden gered. De honden bevonden zich in erbarmelijke omstandigheden en diverse honden waren ziek en gewond. De 59-jarige eigenaar van de hondenfokkerij is door de politie aangehouden vanwege dierenmishandeling, valsheid in geschrifte en het illegaal runnen van een fokkerij.

De zaak kwam aan het rollen dankzij een dierenarts die bij het zien van vervalste documenten van een hond die hij moest verzorgen meteen contact opnam met de dieren- en milieupolitie Servicio de Protección de la Naturaleza (Seprona) van de Guardia Civil. Op de papieren van de hond in kwestie stonden valse stempels en handtekeningen, aldus Europa Press.

Na een kort onderzoek wist de politie de locatie van de illegale fokkerij te achterhalen, gelegen aan de San Gregori weg in de gemeente Vinaros. Eenmaal daar aangekomen troffen de agenten honderden puppies aan van de rassen Yorkshire, Dwergkeeshond (Pomerania), Chiguagua en Maltezer (Bichón Maltes).

De honden werden in dat centrum gefokt voor de verkoop in dierenwinkels en grote winkelcentra in Barcelona. In totaal werden er 397 honden gevonden in de illegale fokkerij. De honden zijn allemaal medisch onderzocht, behandeld en daarna naar diverse opvangcentra in de buurt gestuurd.

Ga naar de inhoud