skip to Main Content
Politie redt 397 honden uit een illegale fokkerij in Vinaros
Guardia Civil / Twitter

Politie redt 397 honden uit een illegale fokkerij in Vinaros

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Politie redt 397 honden uit een illegale fokkerij in Vinaros

Guardia Civil / Twitter

CASTELLÓN – De Guardia Civil politie heeft in een illegaal opgezette hondenfokkerij in de gemeente Vinaros in de provincie Castellón 397 volwassen en puppy honden gered. De honden bevonden zich in erbarmelijke omstandigheden en diverse honden waren ziek en gewond. De 59-jarige eigenaar van de hondenfokkerij is door de politie aangehouden vanwege dierenmishandeling, valsheid in geschrifte en het illegaal runnen van een fokkerij.

De zaak kwam aan het rollen dankzij een dierenarts die bij het zien van vervalste documenten van een hond die hij moest verzorgen meteen contact opnam met de dieren- en milieupolitie Servicio de Protección de la Naturaleza (Seprona) van de Guardia Civil. Op de papieren van de hond in kwestie stonden valse stempels en handtekeningen, aldus Europa Press.

Na een kort onderzoek wist de politie de locatie van de illegale fokkerij te achterhalen, gelegen aan de San Gregori weg in de gemeente Vinaros. Eenmaal daar aangekomen troffen de agenten honderden puppies aan van de rassen Yorkshire, Dwergkeeshond (Pomerania), Chiguagua en Maltezer (Bichón Maltes).

De honden werden in dat centrum gefokt voor de verkoop in dierenwinkels en grote winkelcentra in Barcelona. In totaal werden er 397 honden gevonden in de illegale fokkerij. De honden zijn allemaal medisch onderzocht, behandeld en daarna naar diverse opvangcentra in de buurt gestuurd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. Geef s.v.p. dit bericht door aan Francisco Javier Barbero Garrido, (stichting Olga) een psychoterapeut die in Nederland woonde en nu in de buurt van Allicante, hij is voorzitter van de Dierenbescherming. Er zijn ook artikeltjes geschreven door hem over het stiervechten ….

  2. Oh wat vreselijk dat deze praktijken nog steeds voorkomen. En dat zowat in de buurt waar wij wonen. Gelukkig dat er zoveel honden gered zijn. Hoop echt dat deze persoon/personen gigantisch gestraft zal/zullen gaan worden, maar dan ook echt. Niet zoals in Nederland de fluwelen handschoentjes en een beetje taakstraf, maar echte straffen met giga boetes.

  3. Cami de Sant Gregori is een veldweg, maar wel dicht bij El Corralet een dieren opvang (Asiel van Vinaros) en tevens dierenwinkel met fokkerij van kleine honden, weet niet of er een verband zou kunnen zijn.
    Spanjaarden en dieren is een moeilijke relatie, maar het is aan het verbeteren, hoop doet leven !

  4. Spijtig om weer zo’n hartverscheurend nieuws te lezen.
    Een geluk dat de Guardia Civil heeft opgetreden en hoop dat deze diertjes een lief en zorgzaam gezin vinden.

    1. Jaja deze diertjes worden in het nieuws wel geholpen maar zijn waarschijnlijk allemaal al afgemaakt, alle officiele instellingen van dieren opvang in Spanje doen dagelijks dieren inslapen. Alles er buiten doet er alles aan de dieren te laten adopteren. Er is een wereld van verschil tussen de twee. Allemaal blij dat de vent gepakt is maar alle dieren zijn wel dood.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken