skip to Main Content
Hoogst gemeten temperatuur op vrijdag in Spanje was 42,2 graden
123rf

Hoogst gemeten temperatuur op vrijdag in Spanje was 42,2 graden

MADRID – Eerder schreven we al dat het dit weekend warmer zal worden vanwege een nieuwe Afrikaanse Sahara luchtstroom die over Spanje trekt maar de hitte begon eigenlijk al op vrijdag toen de hoogst gemeten temperatuur geregistreerd werd in Huelva met 42,2 graden.

El Granado in de provincie Huelva (Andalusië) had vrijdag 19 juli de hoogste temperatuur van Spanje met 42,2 graden wat slechts een klein beetje meer was dan de 42 graden die werd gemeten in Andujar in de provincie Jaén (Andalusië). Zo meldt de Spaanse weerdienst Aemet dit bij de dagelijkse rapporten op de website.

Als derde op de lijst staat Bailén in Jaén (Andalusië) met 41,6 graden gevolgd door Montoro in Córdoba (Andalusië) met 41,5 graden, Badajoz (Extremadura) met 41,3 graden en Mérida (Extremadura) met 41,2 graden. Bij het vliegveld van Córdoba (Andalusië) steeg het kwik naar 41,2 graden wat iets meer was dan in Baeza in Jaén (Andalusië) met 41 graden en de 40,8 graden die geregistreerd werd bij het vliegveld van Sevilla (Andalusië).

Regio’s

In Catalonië werd de hoogste temperatuur op vrijdag gemeten in Lerida met 35,3 graden en in Tortosa (Tarragona) met 33,8 graden.

In de Valencia regio steeg het kwik het meest in Jalance (Valencia) naar 35,4 graden gevolgd door Ademuz (Valencia) met 34,9 graden en Villena (Alicante) met 33,8 graden.

Op de Balearen eilanden werd 34,1 graden gemeten in Sa Pobla en Muro, beiden op Mallorca. Op Ibiza/Formentera steeg het kwik naar 31,4 graden en op Menorca naar 30,1 graden.

In de Murcia regio werd het 35,5 graden in Totana en net zo warm in Lorca terwijl het 35,2 graden werd in Alhama de Murcia.

In Andalusië werd de hoogste temperatuur van heel Spanje op vrijdag gemeten in El Granado (Huelva) met 42,2 graden gevolgd door Andujar (Jaén) met 42 graden.

In de provincie Almería steeg het kwik naar 37,2 graden bij het vliegveld van Almería en 33,4 graden in de stad Granada.

In de provincie Málaga werd 33,4 graden gemeten in Fuengirola en steeg het kwik naar 30,4 graden bij het vliegveld van Málaga. Bij het vliegveld van Sevilla werd het erg warm met 40,8 graden terwijl dit bij het vliegveld van Córdoba 41,2 graden was.

In de Spaanse hoofdstad Madrid werd vrijdag 37,1 graden gemeten terwijl dat in Zaragoza 35,2 graden was en in Pamplona 35,7 graden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Jaren in madrid gewoond……temperaturen van ca 50°waren normaal.
    Nooit alarm fases of code rood of oranje
    Wordt veel gehypet

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by