Hoogst gemeten temperatuur op vrijdag in Spanje was 42,2 graden

Hoogst gemeten temperatuur op vrijdag in Spanje was 42,2 graden
Beeld: 123rf

Hoogst gemeten temperatuur op vrijdag in Spanje was 42,2 graden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Eerder schreven we al dat het dit weekend warmer zal worden vanwege een nieuwe Afrikaanse Sahara luchtstroom die over Spanje trekt maar de hitte begon eigenlijk al op vrijdag toen de hoogst gemeten temperatuur geregistreerd werd in Huelva met 42,2 graden.

El Granado in de provincie Huelva (Andalusië) had vrijdag 19 juli de hoogste temperatuur van Spanje met 42,2 graden wat slechts een klein beetje meer was dan de 42 graden die werd gemeten in Andujar in de provincie Jaén (Andalusië). Zo meldt de Spaanse weerdienst Aemet dit bij de dagelijkse rapporten op de website.

Als derde op de lijst staat Bailén in Jaén (Andalusië) met 41,6 graden gevolgd door Montoro in Córdoba (Andalusië) met 41,5 graden, Badajoz (Extremadura) met 41,3 graden en Mérida (Extremadura) met 41,2 graden. Bij het vliegveld van Córdoba (Andalusië) steeg het kwik naar 41,2 graden wat iets meer was dan in Baeza in Jaén (Andalusië) met 41 graden en de 40,8 graden die geregistreerd werd bij het vliegveld van Sevilla (Andalusië).

Regio’s

In Catalonië werd de hoogste temperatuur op vrijdag gemeten in Lerida met 35,3 graden en in Tortosa (Tarragona) met 33,8 graden.

In de Valencia regio steeg het kwik het meest in Jalance (Valencia) naar 35,4 graden gevolgd door Ademuz (Valencia) met 34,9 graden en Villena (Alicante) met 33,8 graden.

Op de Balearen eilanden werd 34,1 graden gemeten in Sa Pobla en Muro, beiden op Mallorca. Op Ibiza/Formentera steeg het kwik naar 31,4 graden en op Menorca naar 30,1 graden.

In de Murcia regio werd het 35,5 graden in Totana en net zo warm in Lorca terwijl het 35,2 graden werd in Alhama de Murcia.

In Andalusië werd de hoogste temperatuur van heel Spanje op vrijdag gemeten in El Granado (Huelva) met 42,2 graden gevolgd door Andujar (Jaén) met 42 graden.

In de provincie Almería steeg het kwik naar 37,2 graden bij het vliegveld van Almería en 33,4 graden in de stad Granada.

In de provincie Málaga werd 33,4 graden gemeten in Fuengirola en steeg het kwik naar 30,4 graden bij het vliegveld van Málaga. Bij het vliegveld van Sevilla werd het erg warm met 40,8 graden terwijl dit bij het vliegveld van Córdoba 41,2 graden was.

In de Spaanse hoofdstad Madrid werd vrijdag 37,1 graden gemeten terwijl dat in Zaragoza 35,2 graden was en in Pamplona 35,7 graden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.