Hoogst gemeten temperatuur op vrijdag in Spanje was 42,2 graden

Hoogst gemeten temperatuur op vrijdag in Spanje was 42,2 graden
Beeld: 123rf

MADRID – Eerder schreven we al dat het dit weekend warmer zal worden vanwege een nieuwe Afrikaanse Sahara luchtstroom die over Spanje trekt maar de hitte begon eigenlijk al op vrijdag toen de hoogst gemeten temperatuur geregistreerd werd in Huelva met 42,2 graden.

El Granado in de provincie Huelva (Andalusië) had vrijdag 19 juli de hoogste temperatuur van Spanje met 42,2 graden wat slechts een klein beetje meer was dan de 42 graden die werd gemeten in Andujar in de provincie Jaén (Andalusië). Zo meldt de Spaanse weerdienst Aemet dit bij de dagelijkse rapporten op de website.

Als derde op de lijst staat Bailén in Jaén (Andalusië) met 41,6 graden gevolgd door Montoro in Córdoba (Andalusië) met 41,5 graden, Badajoz (Extremadura) met 41,3 graden en Mérida (Extremadura) met 41,2 graden. Bij het vliegveld van Córdoba (Andalusië) steeg het kwik naar 41,2 graden wat iets meer was dan in Baeza in Jaén (Andalusië) met 41 graden en de 40,8 graden die geregistreerd werd bij het vliegveld van Sevilla (Andalusië).

Regio’s

In Catalonië werd de hoogste temperatuur op vrijdag gemeten in Lerida met 35,3 graden en in Tortosa (Tarragona) met 33,8 graden.

In de Valencia regio steeg het kwik het meest in Jalance (Valencia) naar 35,4 graden gevolgd door Ademuz (Valencia) met 34,9 graden en Villena (Alicante) met 33,8 graden.

Op de Balearen eilanden werd 34,1 graden gemeten in Sa Pobla en Muro, beiden op Mallorca. Op Ibiza/Formentera steeg het kwik naar 31,4 graden en op Menorca naar 30,1 graden.

In de Murcia regio werd het 35,5 graden in Totana en net zo warm in Lorca terwijl het 35,2 graden werd in Alhama de Murcia.

In Andalusië werd de hoogste temperatuur van heel Spanje op vrijdag gemeten in El Granado (Huelva) met 42,2 graden gevolgd door Andujar (Jaén) met 42 graden.

In de provincie Almería steeg het kwik naar 37,2 graden bij het vliegveld van Almería en 33,4 graden in de stad Granada.

In de provincie Málaga werd 33,4 graden gemeten in Fuengirola en steeg het kwik naar 30,4 graden bij het vliegveld van Málaga. Bij het vliegveld van Sevilla werd het erg warm met 40,8 graden terwijl dit bij het vliegveld van Córdoba 41,2 graden was.

In de Spaanse hoofdstad Madrid werd vrijdag 37,1 graden gemeten terwijl dat in Zaragoza 35,2 graden was en in Pamplona 35,7 graden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Jaren in madrid gewoond……temperaturen van ca 50°waren normaal.
Nooit alarm fases of code rood of oranje
Wordt veel gehypet

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.