La Casa del Papel 3 en 14 andere Spaanse Netflix series

Oeps ... foto ontbreekt!

La Casa del Papel 3 en 14 andere Spaanse Netflix series

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vrijdag 19 juli was het dan eindelijk zo ver … het wachten voor de La casa del Papel fans was voorbij want deel 3 is wereldwijd exclusief bij Netflix te zien. Maar terwijl iedereen zat te wachten op het langverwachte derde deel zijn er nog meer goede Spaanse series te zien op Netflix. Dit is onze top 15.

Ongetwijfeld is La Casa del Papel de populairste in het Spaans gesproken serie van Netflix en wist deze spannende thriller in no-time de wereld te veroveren. Deel 3 wat deze vrijdag is verschenen zal ongetwijfeld een succes zijn en aan deel 4 wordt alweer gewerkt. Maar Netflix heeft meer series die Spaans gesproken zijn en de moeite waard zijn om te bekijken.

Omdat er naast La Casa del Papel meer goede Spaanse series te zien zijn, hieronder een een collectie van de 15 populairste en beste Netflix series (die overigens niet allemaal NetfliX Originals zijn en vaak al eerder op de Spaanse televisie te zien waren).

1. La Casa de Papel

Dit is absoluut de topper onder de Spaanse series op Netflix aangezien de serie wereldwijd een succes is gebleken. La Casa de Papel werd geproduceerd door Atresmedia en was als eerste op Antena3 te zien in Spanje waarna de serie gedeeltelijk is aangepast voor Netflix en een internationaal publiek.

Seizoen 3 (geproduceerd door Netflix) is sinds 19 juli (2019) wereldwijd op Netflix te zien.

2. Alta Mar

Sinds eind mei (2019) is de nieuwe Spaanse Netflix serie Alta Mar (High Seas) te zien op Netflix. Alta Mar is gemaakt door de verantwoordelijken van ‘Gran Hotel’. Het gaat in dit geval om een spannende thriller en drama serie die zich afspeelt op een cruise die van Spanje naar Brazilië vaart.

De hoofdrolspelers zijn de zussen Eva en Carolina die weliswaar vanwege hun verschijning opvallen op het schip maar tegelijkertijd veel geheimen hebben. Tijdens de overtocht van Spanje naar Brazilië vinden er diverse mysterieuze sterfgevallen plaats zoals die van een passagier die niet op de lijst staat.

3. Mar de Plástico

Deze serie is een productie van Atresmedia en de Spaanse titel kan omschreven worden als “de zee van plastic” (in het Engels ‘Plastic Sea’) die zich afspeelt tussen de plastic broeikassen in de provincie Almería.

In de serie onderzoeken agenten de dood van een jonge vrouw wat later de dochter van de burgemeester blijkt te zijn. Wat daarna volgt is een verhaal waarna men op zoek gaat naar de feiten en bewijzen van de dood wat de serie spannend genoeg maakt om naar te kijken.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Top 25 Spaanse films op Netflix[/su_note]

4. Vivir sin Permiso

Deze serie speelt zich af in noordwest Spanje in de autonome regio Galicië. De schipper en drugsbaron Nemo lijdt aan de ziekte van Alzheimer maar hij doet er alles aan om zijn ziekte te verbergen zodat hij in alle rust een opvolger kan vinden. Maar er zijn kapers op de kust. Zo smeedt zijn rechterhand een plan om het imperium te stelen.

5. Fugitiva

De hoofdrol in deze serie wordt gespeeld door de Spaanse actrice/model Paz Vega en werd deels in Madrid, Benidorm en Mexico opgenomen. Oorspronkelijk is deze serie gemaakt door de Spaanse nationale zender RTVE en werd deze uitgezonden in 2018.

Fugitiva is een 10-delige serie waarin in 90 uur het leven van Magda wordt getoond in een spannende thriller met veel actie, achtervolgingen, ontsnappingen, verraad en duistere personages. In Benidorm hebben meer dan duizend figuranten, waaronder het merendeel inwoners van Benidorm en omgeving, meegedaan aan de serie.

https://youtu.be/zRBkdzaFdJ4

6. Vis a Vis

Deze Spaanse serie is ook bekend onder de naam ‘Locked up’ en vertelt het verhaal van Macarena Ferreiro Zij komt naar eigen zeggen onschuldig in een vrouwengevangenis terecht. Ze krijgt een straf van zeven jaar, maar vertelt haar ouders in eerste instantie dat ze slechts even op vakantie gaat. Naarmate het verhaal vordert, wordt al snel duidelijk dat Macarena helemaal niet zo onschuldig is als ze lijkt.

Vis a Vis heeft op dit moment twee seizoenen op Netflix staan met een totaal van 24 afleveringen die elk ongeveer 75 minuten duren. Seizoenen 3 en 4 zijn echter ook al uitgezonden in Spanje (Fox en Sky) en zullen ongetwijfeld ook bij Netflix verschijnen. Vis a Vis is te vergelijken met het Nederlandse Celblok H en The Orange is the new Black, ook bij Netflix te zien.

7. O Sabor das Margarides

Ondanks dat de acteurs niet de beste van Spanje zijn is het verhaal van O Sabor das Margarides (Bitter Daisies) spannend genoeg om de afleveringen te bekijken. Het is een Spaanse serie die volledig in het Galicisch wordt gesproken en zich dus ook afspeelt in noordwest Spanje, in de regio Galicië.

Tijdens een onderzoek naar het verdwenen meisje Marta in een ogenschijnlijk rustig dorpje in Galicië ontrafelt agent Rosa Vargas geheimen die verband houden met haar traumatische verleden.

https://youtu.be/JSazlXNUr58

8. Elite

Elite is een exclusieve serie van Netflix die in 2018 in première ging en al snel wereldwijd een succes bleek te zijn. Het eerste seizoen is nu te zien op Netflix en het tweede seizoen wordt vanaf 2 september 2019 uitgezonden. De serie laat de spanningen zien tussen de jeugd die alles heeft en de jeugd die graag alles wil hebben maar niets heeft.

Het verhaal speelt zich af op Spanje’s meest prestigieuze school Las Encinas. Wanneer een andere school door een aardbeving verwoest wordt krijgen enkele studenten een studie aangeboden in de prestigieuze school en loopt de spanning dusdanig op dat er een moord plaatsvindt.

9. Las Chicas del Cable

Het gaat hier om de eerste exclusieve door Netflix gemaakte tv-serie die geheel in het Spaans is opgenomen en alweer 3 seizoenen achter zich heeft. Seizoen 4 zal vanaf 9 augustus 2019 wereldwijd te zien zijn bij Netflix. Las Chicas del Cable vertelt het verhaal van diverse vrouwen die bij de nationale telefooncentrale in het centrum van Madrid werken.

Het speelt zich geheel af in de jaren 1920 en 1930 en in de serie zijn verschillende verhalen te zien over wat de vrouwen allemaal meemaken. De serie geeft tevens een goed beeld van de Spaanse geschiedenis.

10. El Ministerio del Tiempo

In tegenstelling tot de series die door Atresmedia of Netflix zijn geproduceerd gaat het hier om een productie van het nationale televsie- en radiostation RTVE. The Ministry of Time, zoals de serie in het engels heet, is een science fiction drama waarbij alles draait om tijdreizen.

Een groep van tijdreizigers bestaande uit twee mannen en een vrouw moet voor het geheime Ministerio del Tiempo terug in de tijd of zelfs naar de toekomst reizen om de geschiedenis of toekomst bij te stellen.

11. Gran Hotel

Opnieuw een serie geproduceerd door Atresmedia en ooit uitgezonden op het kanaal Antena3. Grand hotel (of in het Spaans Gran Hotel) is een alweer wat oudere serie uit de jaren 2011-2013 waarbij deze bijna helemaal werd opgenomen in het Palacio de la Magdalena in Santander, Cantabrië.

De serie speelt zich af rond 1905 in een luxueus hotel. Allerlei mysteries rondom de eigenaars (de familie Alarcón) en de hotel bedienden, brengen de kijker meerdere detectiveverhalen. Gelijktijdig is er een onmogelijke liefdesverhaal tussen de bediende Julio en Alicia Alarcón.

12. Velvet

Velvet werd wederom geproduceerd door Atresmedia en uitgezonden op het eigen kanaal Antena3. Later werden de rechten verkocht aan Netflix die de dramaserie naar veel landen wist te brengen.

Het verhaal draait rond de liefdesromance tussen Alberto Márquez, erfgenaam van een prestigieuze modehuis en Ana Rivera die als naaister werkt in het atelier. De serie speelt zich af in de jaren 1950 in Madrid.

13. La Catedral del Mar

Ook dit keer gaat het om een serie die door Atresmedia voor Antena3 werd gemaakt en waarin het verhaal zich afspeelt in en rond Barcelona in de veertiende eeuw. De serie is de verfilming van het gelijknamige populaire boek van Ildefonso Falcones.

In de 14e eeuw in Barcelona wordt de Santa María del Mar kerk in de wijk El Born gebouwd en Arnau Estanyol maakt allerlei avonturen mee ten tijde van de bouw. Het is een typisch Spaanse serie met intriges en spannende momenten en laat een goed beeld zien van de Middeleeuwen in Barcelona en omgeving en de relatie met de Katholieke Kerk.

https://youtu.be/th9J2s-ILPI

14. Tiempos de Guerra

In het Engels heeft deze Spaanse serie de naam “Morocco: Love in times of war” gekregen maar de serie staat bekend onder de naam Tiempos de Guerra. De verhalen in deze dramaserie spelen zich af in Marokko ten tijde van de Rifoorlog in de jaren 1920 tot 1926.

15. Paquita Salas

Paquita Salas is een onderhoudende Spaanse comedyserie die dankzij het geestige optreden van Brays Efe leuk genoeg is om naar te kijken. In de serie was Paquita Salas in de jaren negentig één van de beste agenten voor artiesten in Spanje.

Ze leidt PS Management en heeft nog steeds de populaire actrice Macarena Garcia in haar portefeuille. Maar wanneer ze haar belangrijkste artiest kwijtraakt, gaat ze wanhopig op zoek naar nieuwe sterren.

Wat is jouw favoriete Spaanse Netflix serie?

Ga naar de inhoud