skip to Main Content
Met de Europa-badge makkelijker tol betalen op weg naar en in Spanje
Bip&Go

Met de Europa-badge makkelijker tol betalen op weg naar en in Spanje

MADRID – Vakantiegangers en natuurlijk ook Nederlanders en Belgen die in Spanje wonen of daar lange tijd doorbrengen en met eigen vervoer naar Zuid Spanje reizen, kunnen vanaf nu ook gebruik maken van de Europa-badge om zo de tolwegen in Frankrijk en Spanje te kunnen betalen. 

Het is in feite een vernieuwde en uitgebreide versie van de reeds bestaande en populaire Frankrijk/Spanje-badge waarmee men makkelijk en snel de tolwegen kan betalen in beide landen. De Europa-badge gaat een stapje verder en heeft naast Frankrijk en Spanje ook Portugal en Italië opgenomen waardoor het een 4-landen-badge is geworden.

De Europa-badge geldt voor alle personenwagens maar ook voor motoren en campers. Terwijl voor de motorrijders een speciale armbadge is gemaakt kunnen camperrijders net zoals automobilisten de Europa-badge aan de binnenkant op de voorruit plakken. Campers mogen echter niet hoger zijn dan 3 meter en/of zwaarder dan 3,5 ton (3.500 kilo).

Voordeel

Uiteraard is de 4-landen Europa-badge van Bip&Go niet gratis en zijn er verschillende betaalopties zoals de ‘Bip&Go á la carte’ of de ‘Bip&Go onbeperkt’. Kijk op de website voor de diverse mogelijkheden voor particulieren en professionals.

Uiteraard wil het hebben van deze Europa-badge niet zeggen dat de tol gratis is maar het gebruikmaken van deze nieuwe badge scheelt wel tijd en maakt de reis makkelijker.

Zo kan gekozen worden voor de speciale rijstroken die alleen gelden voor tolbadge-houders waar al rijdend (max 30 km/uur) de badge wordt geregistreerd en de slagbomen opengaan.

Daarnaast kun je met de Europa-badge ook bij meer dan 500 parkings en parkeerplaatsen betalen zonder een kaartje te hebben en naar de betaalautomaat te lopen. In die parkings wordt bij binnenkomst de badge geregistreerd en bij het verlaten uitgecheckt.

Meer informatie is te vinden op de website van Bip&Go.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. er zijn zelf tolplaatsen waar men tegen !60km/u! kan doorrijden, rijstroken uiterst links in blauwachtige kleur, zonder slagbomen.
  als ik het mij goed herinner, op de terugweg van het zuiden, volgens mij ben ik dit maar 1x tegen gekomen, maar ik vond het echt geweldig.

 2. Ik heb een badge van AREA.COM aangeschaft voor france, spanje en portugal, voorheen alleen voor france en dat beviel voortreffelijk, en een volle maand later pas afrekenen.

 3. Misschien ook wel handig om te weten;
  Zoals vermeld in uw eerder geschreven artikel: https://www.spanjevandaag.com/18/07/2019/minister-bevestigt-opnieuw-einde-tol-op-ap-7-alicante-tarragona/
  Dat de AP-7 snelweg tussen Tarragona en Valencia en tussen Valencia en Alicante tolvrij zal worden vanaf 1 januari 2020. Dat zal dan ook gelden voor de AP-4 tussen Sevilla en Cádiz waardoor er 468 km tolvrije aan wegen bijkomen in Spanje.
  Dus als je voornamelijk in deze gebieden verblijft, zou je je kunnen afvragen of je wel zo’n kaart nodig hebt.

  Welligt zijn er nog meer snelweg stukken in Spanje tolvrij?

  1. Dat is idd waar, tolwegen worden meer en meer gratis in Spanje. Ik ben onlangs met het bip kastje
   Van Nederland naar Alicante gereden en werkelijk top! Wel al meerdere keren gehad dat ik moest stoppen omdat er toch mensen niet kunnen lezen en weer terug moeten. Met 160km per uur er onderdoor? Met 30 moet je al vaak afremmen anders rij je de slagboom eruit. Verder heeft het naar mijn mening alleen zin als je meerdere keren per jaar gebruik maakt van tolwegen. Voor diegenen die het kastje hebben, laat het niet in de auto achter, er zijn low life gasten die uw auto openbreken, alleen al om het kastje te bemachtigen. De bevestiging op de voorruit is een indicatie dat er een Bip in het dashboard kastje ligt. Na bewerking hiervan schijnt het toch te werken na blokkade en op uw bankrekening natuurlijk.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by