Met de Europa-badge makkelijker tol betalen op weg naar en in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Met de Europa-badge makkelijker tol betalen op weg naar en in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vakantiegangers en natuurlijk ook Nederlanders en Belgen die in Spanje wonen of daar lange tijd doorbrengen en met eigen vervoer naar Zuid Spanje reizen, kunnen vanaf nu ook gebruik maken van de Europa-badge om zo de tolwegen in Frankrijk en Spanje te kunnen betalen. 

Het is in feite een vernieuwde en uitgebreide versie van de reeds bestaande en populaire Frankrijk/Spanje-badge waarmee men makkelijk en snel de tolwegen kan betalen in beide landen. De Europa-badge gaat een stapje verder en heeft naast Frankrijk en Spanje ook Portugal en Italië opgenomen waardoor het een 4-landen-badge is geworden.

De Europa-badge geldt voor alle personenwagens maar ook voor motoren en campers. Terwijl voor de motorrijders een speciale armbadge is gemaakt kunnen camperrijders net zoals automobilisten de Europa-badge aan de binnenkant op de voorruit plakken. Campers mogen echter niet hoger zijn dan 3 meter en/of zwaarder dan 3,5 ton (3.500 kilo).

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Tolwegen in Spanje[/su_note]

Voordeel

Uiteraard is de 4-landen Europa-badge van Bip&Go niet gratis en zijn er verschillende betaalopties zoals de ‘Bip&Go á la carte’ of de ‘Bip&Go onbeperkt’. Kijk op de website voor de diverse mogelijkheden voor particulieren en professionals.

Uiteraard wil het hebben van deze Europa-badge niet zeggen dat de tol gratis is maar het gebruikmaken van deze nieuwe badge scheelt wel tijd en maakt de reis makkelijker.

Zo kan gekozen worden voor de speciale rijstroken die alleen gelden voor tolbadge-houders waar al rijdend (max 30 km/uur) de badge wordt geregistreerd en de slagbomen opengaan.

Daarnaast kun je met de Europa-badge ook bij meer dan 500 parkings en parkeerplaatsen betalen zonder een kaartje te hebben en naar de betaalautomaat te lopen. In die parkings wordt bij binnenkomst de badge geregistreerd en bij het verlaten uitgecheckt.

Meer informatie is te vinden op de website van Bip&Go.

Ga naar de inhoud