Met de Europa-badge makkelijker tol betalen op weg naar en in Spanje

Met de Europa-badge makkelijker tol betalen op weg naar en in Spanje
Beeld: Bip&Go

MADRID – Vakantiegangers en natuurlijk ook Nederlanders en Belgen die in Spanje wonen of daar lange tijd doorbrengen en met eigen vervoer naar Zuid Spanje reizen, kunnen vanaf nu ook gebruik maken van de Europa-badge om zo de tolwegen in Frankrijk en Spanje te kunnen betalen. 

Het is in feite een vernieuwde en uitgebreide versie van de reeds bestaande en populaire Frankrijk/Spanje-badge waarmee men makkelijk en snel de tolwegen kan betalen in beide landen. De Europa-badge gaat een stapje verder en heeft naast Frankrijk en Spanje ook Portugal en Italië opgenomen waardoor het een 4-landen-badge is geworden.

De Europa-badge geldt voor alle personenwagens maar ook voor motoren en campers. Terwijl voor de motorrijders een speciale armbadge is gemaakt kunnen camperrijders net zoals automobilisten de Europa-badge aan de binnenkant op de voorruit plakken. Campers mogen echter niet hoger zijn dan 3 meter en/of zwaarder dan 3,5 ton (3.500 kilo).

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Tolwegen in Spanje[/su_note]

Voordeel

Uiteraard is de 4-landen Europa-badge van Bip&Go niet gratis en zijn er verschillende betaalopties zoals de ‘Bip&Go á la carte’ of de ‘Bip&Go onbeperkt’. Kijk op de website voor de diverse mogelijkheden voor particulieren en professionals.

Uiteraard wil het hebben van deze Europa-badge niet zeggen dat de tol gratis is maar het gebruikmaken van deze nieuwe badge scheelt wel tijd en maakt de reis makkelijker.

Zo kan gekozen worden voor de speciale rijstroken die alleen gelden voor tolbadge-houders waar al rijdend (max 30 km/uur) de badge wordt geregistreerd en de slagbomen opengaan.

Daarnaast kun je met de Europa-badge ook bij meer dan 500 parkings en parkeerplaatsen betalen zonder een kaartje te hebben en naar de betaalautomaat te lopen. In die parkings wordt bij binnenkomst de badge geregistreerd en bij het verlaten uitgecheckt.

Meer informatie is te vinden op de website van Bip&Go.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

9
Reageer op dit artikel

6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Peggy

Ik heb de badge van Area, via de ANWB. Werkt perfect. Je kunt kiezen uit een badge voor Frankrijk / Spanje / Portugal of Frankrijk / Spanje / Portugal / Italië.
Link: https://www.anwb.nl/vakantie/reisvoorbereiding/tolbadge

Anoniem

Ik heb een Teletac…werkt deze niet automatisch in Frankrijk?

Harrie

Wij zijn begonnen met alleen Frankrijk, en toen uitgebreid met Spanje en Portugal het is geweldig.

Georges

er zijn zelf tolplaatsen waar men tegen !60km/u! kan doorrijden, rijstroken uiterst links in blauwachtige kleur, zonder slagbomen.
als ik het mij goed herinner, op de terugweg van het zuiden, volgens mij ben ik dit maar 1x tegen gekomen, maar ik vond het echt geweldig.

JAN

ja was in Barcelona, één enkele tolplaats

Limos

Ik heb een badge van AREA.COM aangeschaft voor france, spanje en portugal, voorheen alleen voor france en dat beviel voortreffelijk, en een volle maand later pas afrekenen.

Anoniem

Klopt…ri Gerona

Tom

Misschien ook wel handig om te weten;
Zoals vermeld in uw eerder geschreven artikel: https://www.spanjevandaag.com/18/07/2019/minister-bevestigt-opnieuw-einde-tol-op-ap-7-alicante-tarragona/
Dat de AP-7 snelweg tussen Tarragona en Valencia en tussen Valencia en Alicante tolvrij zal worden vanaf 1 januari 2020. Dat zal dan ook gelden voor de AP-4 tussen Sevilla en Cádiz waardoor er 468 km tolvrije aan wegen bijkomen in Spanje.
Dus als je voornamelijk in deze gebieden verblijft, zou je je kunnen afvragen of je wel zo’n kaart nodig hebt.

Welligt zijn er nog meer snelweg stukken in Spanje tolvrij?

Anton

Dat is idd waar, tolwegen worden meer en meer gratis in Spanje. Ik ben onlangs met het bip kastje Van Nederland naar Alicante gereden en werkelijk top! Wel al meerdere keren gehad dat ik moest stoppen omdat er toch mensen niet kunnen lezen en weer terug moeten. Met 160km per uur er onderdoor? Met 30 moet je al vaak afremmen anders rij je de slagboom eruit. Verder heeft het naar mijn mening alleen zin als je meerdere keren per jaar gebruik maakt van tolwegen. Voor diegenen die het kastje hebben, laat het niet in de auto achter, er zijn low… Lees verder »

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.