Met de Europa-badge makkelijker tol betalen op weg naar en in Spanje

Met de Europa-badge makkelijker tol betalen op weg naar en in Spanje
Beeld: Bip&Go

Met de Europa-badge makkelijker tol betalen op weg naar en in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vakantiegangers en natuurlijk ook Nederlanders en Belgen die in Spanje wonen of daar lange tijd doorbrengen en met eigen vervoer naar Zuid Spanje reizen, kunnen vanaf nu ook gebruik maken van de Europa-badge om zo de tolwegen in Frankrijk en Spanje te kunnen betalen. 

Het is in feite een vernieuwde en uitgebreide versie van de reeds bestaande en populaire Frankrijk/Spanje-badge waarmee men makkelijk en snel de tolwegen kan betalen in beide landen. De Europa-badge gaat een stapje verder en heeft naast Frankrijk en Spanje ook Portugal en Italië opgenomen waardoor het een 4-landen-badge is geworden.

De Europa-badge geldt voor alle personenwagens maar ook voor motoren en campers. Terwijl voor de motorrijders een speciale armbadge is gemaakt kunnen camperrijders net zoals automobilisten de Europa-badge aan de binnenkant op de voorruit plakken. Campers mogen echter niet hoger zijn dan 3 meter en/of zwaarder dan 3,5 ton (3.500 kilo).

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Tolwegen in Spanje[/su_note]

Voordeel

Uiteraard is de 4-landen Europa-badge van Bip&Go niet gratis en zijn er verschillende betaalopties zoals de ‘Bip&Go á la carte’ of de ‘Bip&Go onbeperkt’. Kijk op de website voor de diverse mogelijkheden voor particulieren en professionals.

Uiteraard wil het hebben van deze Europa-badge niet zeggen dat de tol gratis is maar het gebruikmaken van deze nieuwe badge scheelt wel tijd en maakt de reis makkelijker.

Zo kan gekozen worden voor de speciale rijstroken die alleen gelden voor tolbadge-houders waar al rijdend (max 30 km/uur) de badge wordt geregistreerd en de slagbomen opengaan.

Daarnaast kun je met de Europa-badge ook bij meer dan 500 parkings en parkeerplaatsen betalen zonder een kaartje te hebben en naar de betaalautomaat te lopen. In die parkings wordt bij binnenkomst de badge geregistreerd en bij het verlaten uitgecheckt.

Meer informatie is te vinden op de website van Bip&Go.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.