Butaangasflessen worden goedkoper in Spanje

Butaangasflessen worden goedkoper in Spanje
Beeld: Europa Press

Butaangasflessen worden goedkoper in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De butaangasflessen worden deze dinsdag na maanden van een bevriezing van de prijzen goedkoper in Spanje. Gemiddeld dalen de prijzen van een fles met 5% naar een kostprijs van 12,71 euro. Deze prijsdaling gaat in op dinsdag 21 juli, de derde dinsdag van de maand. Een butaangasfles van 12,5 kilo zal vanaf dinsdag 0,66 euro goedkoper zijn.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de (meestal oranje gekleurde) butaangasflessen (bombona domestica butano). Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis. In Spanje zijn acht miljoen huishoudens die nog gebruik maken van de butaangasflessen.

De meest gangbare butaangasflessen van 12,5 kilo kosten vanaf dinsdag 21 juli 0,66 euro minder (-5%) waarna de kostprijs komt te staan op 12,71 euro per ‘bombona de butano’.

Het is de eerste keer sinds maanden dat er een revisie plaatsvindt van de butaangasflessen want dat systeem was tijdens de corona-crisis stopgezet. In maart werd de prijs bevroren voor zolang als de noodtoestand en de corona-crisis zou duren. 

De prijzen voor de ‘bombona de butano’ worden tweemaandelijks (bimensualmente) herzien waardoor de volgende herberekening zal plaatsvinden op de derde dinsdag van september (15) 2020. Op de website van een van de grootste leveranciers van de oranje gekleurde butaangasflessen, Repsol , zijn de huidige prijzen te vinden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.