Weeralarm voor hoge temperaturen tot 42 graden in Spanje

Weeralarm voor hoge temperaturen tot 42 graden in Spanje
Beeld: 123rf

Weeralarm voor hoge temperaturen tot 42 graden in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse weerdienst Aemet heeft gele en oranje weeralarmen afgegeven voor 26 provincies in Spanje. In de meeste gevallen hebben deze ‘avisos meteorológicos’ te maken met hoge temperaturen waarbij het kwik kan stijgen tot 42 graden maar in 9 provincies waarschuwt men ook voor stormen.

De Aemet heeft weeralarmen gegeven vanwege de kans op storm in de provincies Huesca, Teruel, León, Soria, Barcelona, Gerona, Lerida, La Rioja en Castellón. De provincie Cádiz heeft een geel weeralarm gekregen vanwege een wilde zee en kans op hoge golven.

De meeste weeralarmen gingen echter naar de overige provincies vanwege hoge temperaturen waarbij het kwik tot 42 graden kan stijgen. De provincies Córdoba, Huelva, Jaén, Sevilla, Toledo, Cáceres en Badajoz hebben een oranje weeralarm gekregen vanwege temperaturen tussen de 39 en 42 graden.

De provincies Almería, Cádiz, Granada, Zaragoza, Ávila, Salamanca, Segovia, Soria, Valladolid, Zamora, Albacete, Ciudad Real, Cuenca, Guadalajara, Ourense, Pontevedra, Madrid, Navarra en La Rioja hebben gele weeralarmen gekregen vanwege temperaturen die liggen tussen de 34 en 39 graden.

Zondag

Op zondag steeg het kwik naar 40,9 graden in La Aldea de San Nicolás op Gran Canaria en werd het 40,8 graden in Montoro, provincie Córdoba in Andalusië. In Écija (Sevilla) steeg het kwik op zondag naar 40 graden terwijl het in San Bartolome Tirajana (Gran Canaria) 39,9 graden werd, hetzelfde als in La Rambla (Córdoba) en Villarrobledo (Albacete) met 39,8 graden.

Zaterdag

Op zaterdag werd het echter warmer dan op zondag met als hoogste temperatuur 41,8 graden in Don Benito (Badajoz) en 41,6 graden in Mérida (Badajoz). In de stad Badajoz werd het 41,3 graden en in Ribadavia (Ourense) in Galicië werd een temperatuur gemeten van 41 graden.

Ga naar de inhoud